Руският президент Владимир Путин говори на 28 април на среща

...
Руският президент Владимир Путин говори на 28 април на среща
Коментари Харесай

10 опорни точки на Путин в борбата с коронавируса

Руският президент Владимир Путин приказва на 28 април на среща за противопоставяне на разпространяването на ковид в районите. По-късно той произнесе и послание към руснаците, в което изложи десетте най-важни ограничения и начинания, които би трябвало да бъдат подхванати в идващите дни и седмици от висшите държавни служители.

Мерките би трябвало да бъдат признати от обществото, което да се съобрази с обстоятелството, че обстановката остава доста сложна и битката с ковид към момента е надалеч от привършване. 28 април пък става Ден на служащия от спешна помощ в Русия, разгласи още президентът.
Президентът разгласи 6, 7 и 8 май за неработни дни . По този метод интервалът на „ ваканцията “ в Русия се удължава до 11 май в това число. Държавният глава акцентира, че през цялото това време ще е належащо прецизно да се съблюдават ограниченията за профилактика на ковид .Путин разпореди на държавното управление да приготви разновидности за излизане от режима на ограничавания от 12 май . Той акцентира, че това би трябвало да се направи "в взаимозависимост от актуалната епидемиологична обстановка и нейната устойчива прогноза ". В същото време президентът означи, че няма да има унищожаване на рестриктивните мерки в цялата страна по едно и също време “, а следва „ комплициран и сложен път “.Владимир Путин също инструктира кабинета в близко бъдеще да създаде нов пакет от ограничения за поддръжка на бизнеса и жителите . Президентът означи, че министрите и губернаторите на области са персонално виновни за използването на такива ограничения.Държавният глава изиска от държавното управление дружно с районите и бизнеса, с цел да стартира да се приготвя за предстоящ "мащабен националния проект за деяние за нормализиране на бизнес живота, възобновяване на заетостта, приходите и икономическия напредък " .В допълнение Путин съобщи, че решението за ограничаващи ограничения в разнообразни райони на Русия не може да бъде одобрявано "на страст или по план " . Руският водач прикани губернаторите на области „ да работят точно, съизмеримо с равнището на заканите и действителната обстановка “.Той също по този начин разпореди на Министерството на здравеопазването непрестанно да следи обстановката както в страната, по този начин и във всеки индивид на Руската федерация, непрекъснато да актуализира проектите си, като се има поради, че ситуацията се трансформира съвсем всекидневно.Държавният глава предложи да се учреди празник – Ден на служащия от спешна помощ на 28 април .Путин прикани за непрестанен прогрес в битката с ковид . Както означи президентът, разпространяването на коронавирусната зараза в Русия се забавя . Според него това е "резултат от нашата обща работа, отговорността на милиони жители на страната, които послушаха рекомендациите на лекари и експерти, грижат се за здравето си и за околните си ".В същото време Путин означи, че обстановката остава доста сложна . "Ежедневният брой нови случаи на разкриване на заболяването се е нормализирал относително. Но това не би трябвало да ни успокоява, обстановката остава доста сложна. Експерти и учени настояват, че пикът към момента не е минал ", сподели президентът. Рисковете от заразяване с ковид в Русия, съгласно Путин, "отиде на върха на кривата " . Той означи, че опасността може да засегне всички.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР