Руският президент Владимир Путин е получил доклад по изпълнението на

...
Руският президент Владимир Путин е получил доклад по изпълнението на
Коментари Харесай

Има ли наборници в Украйна, ще разследва руската военна прокуратура

Руският президент Владимир Путин е получил отчет по осъществяването на неговата инструкция да не се позволяват наборни военнослужещи да извършват задания в Украйна.

По негово разпореждане материалите са изпратени в Главната военна прокуратура за правна оценка на дейностите и наказване на длъжностните лица, виновни за неизпълнението на тази инструкция, заяви пред публицисти прессекретарят на президента Дмитрий Песков, цитират от ТАСС.

" Преди , по напътствие на Върховния главнокомандващ, президента на Русия Владимир Путин, всички командири на части от въоръжените сили получиха указания изрично да изключат наборните военнослужещи от всевъзможни задания в Украйна. Президентът Путин е осведомен за осъществяването на това напътствие ", сподели Песков пред кореспонденти.

, че наборници въпреки всичко са били изпратени в Украйна. Днес съветското министерство на защитата призна " няколко обстоятелството за наличието на наборни бойци в частите на съветските въоръжени сили " в Украйна.

След като отчетът е предаден на прокуратурата - поръчението е Главна военна прокуратура да се заеме с инспекция и да има санкции.

Самият Путин преди няколко дни съобщи, че в Украйна няма съветски наборници, а единствено професионални военни, а през вчерашния ден пък, на 8 март, който се чества по традиция в РФ, даде обещание на съветските дами, майки, годеници и приятелки , че това няма да се случва. Той разгласи и съветските военнослужещи за герои.
 На 8 март Путин даде обещание на майките, че в Украйна няма да влязат наборници
На 8 март Путин даде обещание на майките, че в Украйна няма да влязат наборници

За съветските бойци и офицери - " можете да се гордеете с тях "

Украинските медии, както и сметките на украинските медии и обществени персона са цялостни в последните дни с видеа, фотоси и свидетелства за ранени, убити и пленени съветски военни, огромна част от които ясно се виждат, че са напълно млади момчета. Истинността на тези изявления обаче мъчно може да бъде доказана, защото и двете страни се обстрелват както с патрони, по този начин и с агитация.

Украйна пусна уебсайт с информация за околните на съветските бойци, които са починали или пленени при нахлуването. Сайтът е " РФ200 Ищи своих! " Още на втория ден този уебсайт обаче бе блокиран. Инициативата обаче се реалокира в обществените мрежи.

Един единствен път Министерството на защитата - - изнесе данни за починали и ранени военнослужещи от съветска страна - 498 жертви и 1597 са били ранени . че украинската страна е дала неведнъж повече жертви.

За първи път и в наличие или обвързвано с по време на последния Съвет за сигурност преди 5 дни, когато с изключение на уверението, че няма наборници в Украйна, президентът разгласи сумите за обезщетение на фамилиите, както и подписа и декрет за посмъртно почитане със званието " Герой на Русия " на умрял лейтенант.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР