Руският президент Владимир Путин е отворен за контакти с германския

...
Руският президент Владимир Путин е отворен за контакти с германския
Коментари Харесай

Въпреки танковете: Путин би вдигнал телефона на Шолц

Руският президент Владимир Путин е отворен за контакти с немския канцлер Олаф Шолц, макар че няма плануван телефонен диалог с него. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред РИА Новости, оповестява " Ройтерс ".

Германия, която преди този момент беше главният съперник измежду западните страни за даването на съвременни бойни танкове на Украйна, с цел да ѝ помогне да се пребори с съветската инвазия, предходната седмица разгласи, че на Киев, а също ще утвърди доставки на такива бронирани машини от съюзническите европейски страни.

Новината, последвана малко по-късно и от за Киев, разгневи Кремъл.

" Засега в графика няма съгласувани диалози (с Шолц). Путин беше и остава отворен за контакти ", уточни през днешния ден Песков.
 Колко евентуално е Русия да стартира нуклеарна война?
Колко евентуално е Русия да стартира нуклеарна война?

Путин сложи нуклеарните си сили в нараснала подготвеност при започване на спора и продължава да дрънка с оръжие

Шолц, представен от берлинския ежедневник в. " Тагешпигел ", съобщи: " Ще беседвам още веднъж с Путин - тъй като диалогът е нужен ".

Той добави: " Задължение на Путин е да изтегли войските от Украйна, с цел да постави завършек на тази ужасна, безсмислена война, която към този момент е коствала стотици хиляди животи ".

В момента Шолц е на посещаване в Южна Америка.

За последно двамата с съветския водач разговаряха по телефона при започване на декември. Тогава Путин предизвести, че линията на Германия и Запада за Украйна е " разрушителна " и прикани Берлин
 Трябва ли Западът да се опасява от ескалация от страна на Русия?
Трябва ли Западът да се опасява от ескалация от страна на Русия?

Този роман, който интензивно се разпространява от Кремъл и отклонява вниманието от обстоятелството, че Русия атакува Украйна

По данни на Института за международна стопанска система в Кил Германия е вторият по величина снабдител на военна техника за Украйна след Съединените щати, изпреварвайки други европейски сили, като Франция и Англия.

Москва назовава дейностите си " специфична военна интервенция " за отбиване на враждебния, нахлуващ Запад. От своя страна Украйна и нейните съдружници настояват, че нахлуването е неуместен акт на експанзия.

Киев съобщи, че мирните договаряния са вероятни единствено в случай че Русия спре да нападна и изтегли всички свои сили от украинска земя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР