Руският президент Владимир Путин е изпратил поздравителна телеграма до Милош

...
Руският президент Владимир Путин е изпратил поздравителна телеграма до Милош
Коментари Харесай

Руският президент Владимир Путин е изпратил поздравителна телеграма до Милош Земан

Руският президент Владимир Путин е изпратил приветствена депеша до Милош Земан , прочут с проруските си позиции, във връзка преизбирането му на поста президент на Чехия, съобщи ТАСС, като цитира пресслужбата на Кремъл.

В поздравлението си Путин е подчертал, че в Русия високо ценят кардиналната позиция на Земан в интерес на развиването на другарските двустранни връзки и взаимноизгодното съдействие в разнообразни области.

Официалните резултатите след втория тур на вота за избор на държавен грава демонстрират, че Земан е бил подсилен от 51,36 % от гласувалите. Втори се класира някогашният ръководител на Чешката академия на науките Иржи Драхош с 48,63%.

Против Земан са дали своят вот болшинството от гласоподавателите в Прага и прилежащите региони. Останалите райони са подкрепили настоящия собственик на пражкия Храд, съобщи ТАСС.

" Чехия победи Прага ", сподели пред публицисти шефът на администрацията на президента Вратислав Минарж . Той заяви, че церемонията по встъпването в служба на Земан ще бъде на 8 март.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР