Руският премиер Михаил Мишустин е днес в Шанхай за икономически

...
Руският премиер Михаил Мишустин е днес в Шанхай за икономически
Коментари Харесай

Руският премиер е в Шанхай за икономически форум

Руският министър председател Михаил Мишустин е през днешния ден в Шанхай за стопански конгрес, съобщи Франс прес, цитира Българска телеграфна агенция.

Участието на Мишустин във форума е част от двудневната му аудиенция, в границите на която е планувана среща с китайския президент Си Цзинпин.

Мишустин дойде нощес в Шанхай, заяви съветското министерство на външните работи. Той бе посрещнат от съветския дипломат в Китай Игор Моргулов и от китайския дипломат в Москва Чжан Ханхуей.

Програмата на Мишустин в Шанхай включва присъединяване в руско-китайски стопански конгрес и посещаване в проучвателен институт за нефтохимия, съобщи Кремъл. Предвидени са също разисквания с представители на съветските настоятелен среди в Китай.

Китай се трансформира предходната година в главен вносител на сила от Русия, което даде опция на Москва, против която бяха въведени западни наказания по отношение на нахлуването на съветските сили в Украйна, да запази износните количества на газ.

Фотограф от организация Франц прес установи през днешния ден, че в региона на съветското консулство в Шанхай и в този на конферентния център, в който е проведен икономическият конгрес, има засилено полицейско наличие.

Утре Михаил Мишустин ще посети Пекин, където ще се срещне с китайския президент Си Цзинпин и с премиера Ли Цян. 

През последните години Китай и Русия ускоряват икономическото си съдействие и дипломатическите си контакти, отбелязва Франс прес.

Стратегическото им партньорство стана още по-силно след нахлуването на съветските сили в Украйна, като съгласно анализатори Китай към този момент е водещият състезател в руско-китайските връзки, като бъде взета поради интернационалната изолираност на Русия, акцентира Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР