Руският педиатър и инфекционист Евгений Тимаков заяви, че новите щамове

...
Руският педиатър и инфекционист Евгений Тимаков заяви, че новите щамове
Коментари Харесай

Педиатър: Децата са по-уязвими на новите щамове на вируса

Руският педиатър и инфекционист Евгений Тимаков съобщи, че новите варианти на ковид са по-заразни за децата, в сравнение с „ класическият “ вид на смъртоносната зараза.
„ Тези варианти засягат децата в по-голяма степен, в сравнение с предходните. Вирусът мутира, видоизменя се по подобен метод, че да може да болести по-голямо количество хора, заобикаля другите имунни преграда, открива дупки в нашия имунитет, надлежно, обгръща всички пластове на популацията. Това е неговата естествена еволюция “, разяснява инфекционистът в диалог с ТАСС.
 Перник изпитва мощен дефицит на педиатри Перник изпитва мощен дефицит на педиатри
Перник остава без педиатри и управлението на може би най-известната болница в града що се отнася до детското опазване на здравето търси реше...
При това Тимаков твърди, че коронавирусът при децата ще протича в лека форма или безсимптомно, без особени последици. Той не вижда потребност от имунизация на децата сред 10 и 12 годишна възраст.
„ Ваксината е нужна на тези хора, които са рисковани, включително и на децата, които попадат в рисковите групи “, акцентира Тимаков.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР