Руският патриарх Кирил ще изпрати нов предстоятел на Руската църква

...
Руският патриарх Кирил ще изпрати нов предстоятел на Руската църква
Коментари Харесай

Казусът с Руската църква: Руският патриарх изпраща нов предстоятел

Руският патриарх Кирил ще изпрати нов предстоятел на Руската черква в София . Това излиза наяве от известие на Московската патриаршия до българския патриарх Неофит. 

Вече две седмици храмът е затворен, откакто предходния ѝ предстоятел архимандрит Васиан Змеев и още двама съветски свещеници бяха експулсирани от България по съмнения в шпионаж.

Московският патриарх показва убеденост, че политическите сили, „ зад които стои врагът на човешкия жанр ”, няма да съумеят да разрушат вековните връзки

Руската черква продължава да бъде затворена и през днешния ден. Напрежение към храма няма, само че има десетки жители и непознати туристи, които биха желали да го посетят.

Припомняме, че през вчерашния ден в публично писмо московският патриарх и патриарх на Русия Кирил показва убеденост, че „ политическите сили, зад които стои врагът на човешкия жанр, няма да съумеят да разрушат вековните връзки, които са в основата на съдействието на Руската и Българската православни църкви “. Той насочи също по този начин молба за оказване на подпомагане на новия предстоятел и свещенослужителите в храма.

Той добави, че Синодът показва вяра храмът да бъде отворен

Засега от Светия Синод не разясняват писмото. Уточняват единствено, че кореспонденцията се води от секретаря на синода свещеник Герасим.

Към момента е ясно също по този начин, че няма период, в който от Москва да бъде изпратен новия църковен дипломат. Когато това се случи, незабавно ще бъде направена проверка. След това храмът ще бъде отворен и ще бъде отслужена първата литургия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР