Руският опозиционер Алексей Навални съобщи, че бил посетен от германския

...
Руският опозиционер Алексей Навални съобщи, че бил посетен от германския
Коментари Харесай

Навални потвърди, че е бил посетен от Меркел

Руският опозиционер Алексей Навални заяви, че бил посетен от немския канцлер Ангела Меркел в болница в Берлин, където се лекува от отравяне с новичок, предават международните информационни организации.

"Много съм признателен на канцлера Меркел, че ме посети в болничното заведение ", написа деятелят в "Туитър ". По-рано през днешния ден "Шпигел " писа, че канцлерът "тайно " е посетил Навални в болничното заведение, което акцентира персоналният ангажимент на Меркел към съветския опозиционер.

Навални удостовери срещата, само че означи, че не е била "тайна ", а "по-скоро частна среща и диалог със фамилията ". Говорителят на опозиционера Кира Ярмиш съобщи, че критикът на Кремъл възнамерява да се върне в Русия, само че ще остане в Германия до цялостното си възобновяване.

Руските управляващи са блокирали сметките на Навални и са му конфискували жилището в Москва.

Миналата седмица Навални бе изписан от берлинската болница Charite. Кремъл разгласи, че Навални е свободен да се върне в Русия. 44-годишният критик на Кремъл и деятел против корупцията се разболя след качването си на аероплан в Сибир.

По-късно той бе приет в болница в Берлин. Германия твърди, че има доказателства, че Навални е токсичен с новичок, само че Москва отвръща, че лекарите не са разкрили следи от отрова.

По-рано този месец държавното управление на Германия заяви, че лаборатории във Франция и Швеция са удостоверили откритията на Берлин, че Навални е токсичен с новичок. Германия сезира и Организацията за възбрана на химическите оръжия по случая.

От екипа на опозиционера оповестиха, че нервнопаралитичният сътрудник новичок, употребен за отравянето на рецензия на Кремъл, е открит в празна бутилка за вода в хотелската му стая в сибирския град Омск.

Навални разгласи, че западните лаборатории са разкрили следи от нервнопаралитичното вещество новичок във и върху тялото му и изиска от Москва да му върне облеклата.

Президентът на Русия Владимир Путин е декларирал в диалог с френския държавен глава Еманюел Макрон, че Навални може самичък да е погълнал новичока, с който е токсичен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР