Руският опозиционер Алексей Навални призова западните страни да действат по-решително

...
Руският опозиционер Алексей Навални призова западните страни да действат по-решително
Коментари Харесай

Навални предложи на западните страни 5 мерки за борба с корупцията

Руският опозиционер Алексей Навални прикани западните страни да работят по-решително против корупцията, която съгласно него е в основата на огромната международна рецесия. Той акцентира това в публикация, оповестена на френски в Le Monde, на британски в The Guardian и на немски във Frankfurter Allgemeine Zeitung, отбелязва френският народен всекидневник Le Figaro. 

„ Активистът за битка с корупцията “ сега изтърпява присъда от две и половина години затвор по дело за машинация, което той осъжда като политическо. Той се завърна в Русия през януари след възобновяване от хипотетично отравяне, напомня Агенция " Фокус ". 

Според Навални „ корупцията от дълго време не е вътрешен проблем “ на властническите страни, в това число Русия, а „ една от главните аргументи за световните провокации, пред които е изправен и Западът “. Той прикани Запада да издигне битката с корупцията като приоритет на интернационалните срещи на високо ниво и да сложи тематиката на масата по време на диалози с властнически водачи, в това число Владимир Путин, даже в случай че това е „ неловко “. 

По думите му, корупцията в властническите страни се улеснява от западните финансови системи, където постоянно се трансферират откраднати пари и в отговор предлага пет „ реалистични, лесни за използване “ ограничения. 

На първо място - да се сътвори категория „ страни, които предизвикват корупцията “, с цел да се улесни приемането на ответни ограничения. Той също по този начин предлага въвеждане на „ обвързване за бистрота “ за западните компании, които желаят да работят с сътрудници в тези страни, и учредяване на организация, виновна за „ попречване износа на корупция “.

„ Горчивата истина е, че даже западните полицейски структури дават привилегировано отношение на корумпираните чужденци. С малко политическа воля от страна на държавните управления (и напън от публичното мнение) обстановката ще се усъвършенства “, написа Навални. 

„ За да започнете да действате, е задоволително да имате политическа воля, детайл, който за жалост постоянно липсва “, продължава Навални, изразявайки убеденост, че „ публичното мнение най-сетне може да отблокира обстановката “. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР