Руският опозиционен политик , който излежава присъда, е започнал да

...
Руският опозиционен политик , който излежава присъда, е започнал да
Коментари Харесай

Алексей Навални стана шивачка в затвора

Руският опозиционен политик, който излежава присъда, е почнал да работи в шивашкия завод на пандиза и станал "шивачка ", заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По този мотив той се пошегува и съобщи, че това е трансформирало отношението му към феминистите.

Навални уточни още, че управата на пандиза изискват от пандизчиите да работят и им дават опция за избор сред разнообразни занимания - готвене, пекарство и шиене.

Опозиционерът сподели, че е избрал занятие, което в документите на пандиза е наречено "шивачка ", въпреки че на съветски думата "швея " съществува единствено в женски роди и се употребява нормално единствено нежния пол.

Навални се пошегува, че би трябвало да има и мъжки жанр. След тази преживелица той към този момент се отнася с по-голяма благосклонност към хората, на които които преди се е присмивал за това, че са желали в съветския език да има думи в женски жанр като да вземем за пример "блогърка " и завърша в апела да се измисли мъжка форма на съветската дума "швея ".

Навални, който е най-изявеният в Русия критик на президента Владимир Путин, от март излежава присъда от две години и половина в затвор източно от Москва за нарушение изискванията на освобождение под гаранция. Според Навални обвиняванията против него са били изфабрикувани, с цел да спънат политическите му упоритости.

Информацията за "професията " на Навални се появи в деня, в който американският президент Джо Байдън ще организира видеоконферентен диалог с Владимир Путин. Вероятно е в него да се разисква и неговата орис.

През март Съединени американски щати постановиха на Русия наказания поради отравянето на Навални предходната година, което Москва отхвърля да е направила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР