Руският омбудсман Татяна Москалкова заяви, че е настояла пред председателя

...
Руският омбудсман Татяна Москалкова заяви, че е настояла пред председателя
Коментари Харесай

Русия настоя Турция да спре доставките на оръжия за Украйна

Руският омбудсман Татяна Москалкова съобщи, че е настояла пред ръководителя на турския парламент Мустафа Сентоп Турция да спре да доставя оръжия на Украйна, с цел да се избегне по-нататъшна ескалация на спора , оповестява ТАСС.

" Обърнах се към господин Сентоп с молба да спрат доставките на оръжия за Украйна, с цел да избегнем по-нататъшна ескалация на тази обстановка ", написа Москалкова в " Телеграм ".

Комисарят по правата на индивида добави, че основни мнения за нуждата от преустановяване на огъня са били изразени на която участваха също украинският и турският омбудсман Дмитро Любинец и Шереф Малкоч.

" Това е належащо изискване за попречване на нарушаването на правата на индивида. На първо място правото на живот " , акцентира Москалкова.
 Foreign Policy: Турция доставя Украйна с касетъчни муниции
Foreign Policy: Турция доставя Украйна с касетъчни муниции

Руската войска неведнъж е употребила касетъчни муниции

По-рано през днешния ден списание Foreign Policy заяви, че на Украйна в края на предходната година.

Според изданието Турция изпраща на Украйна така наречен усъвършенствани стандартни муниции с двойно предопределение (DPICM), които са били създадени в тази страна по време на Студената война в границите на съглашение със Съединени американски щати. Тези снаряди са предопределени за заличаване на танкове , като при изстрел всеки от тях се разпада на 88 по-малки патрона.

Касетъчните муниции са неразрешени с интернационална спогодба, призната през 2010 година, само че Украйна, Турция, Съединени американски щати и Русия не са се включили към нея.

Авторите на обявата настояват, че турските управляващи в продължение на месеци са се опитвали да прикрият доставката на такива снаряди за Украйна. Журналистите оповестяват, че доставката на муниции е почнала през ноември, само че към момента не е ясно дали те към този момент се употребяват на бойното поле.
 Турция към този момент внимава повече какви оръжия изпраща на Украйна
Турция към този момент внимава повече какви оръжия изпраща на Украйна

Анкара счита, че единствено тя е в положение да накара Москва и Киев да преговарят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР