Руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че Русия успяла

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че Русия успяла
Коментари Харесай

Шойгу обяви украинската контраофанзива за отблъсната едва в началото ѝ

Руският министър на защитата Сергей Шойгу заяви, че Русия съумяла да отблъсне " от дълго време обещаната " контраатака на Украйна и че били убити 3715 украински военни за три дни.

Шойгу и данни за съответни офанзиви, при които в неделя били убити 300 военни на Украйна, в понеделник - над 1600, дружно с десетки танкове и бойни машини.

Според тези данни при удържането на съветските позиции са починали едвам 71 военни, ранени са 210. При това Москва не е съобщавала данни за загубите си от септември предходната година, а съгласно съветската работа на Би Би Си по открити източници да се повтърдят имената на минимум 22 644 души.

Много дребна част от силите за контраофанзивата

Коментарите на Шойгу идват, откакто, изключително към Бахмут. Между наблюдаващи даже няма единогласие дали това може да се назова същинско начало на плануваната контраатака, за която седмици наред се водеха така наречен оформящи интервенции.

Предстои Украйна да разяснява, само че през вчерашния ден,.

Прави усещане и че, на фона на починалите над 3700 украински военни, особено за контранастъплението са готвени минимум 40 хиляди души (, подобен брой бе упоменат и в " изтеклите секретни документи " на Пентагона от тази пролет).

Украйна е упрекната за язовира

За разрушаването на Водноелектрическа централа " Каховка " в Херсонска област през днешния ден Шойгу упрекна Украйна. По думите му задачата била в този сектор да не се позволен настъпалетни дейности на съветската войска, а и да се даде глътка въздух за предислоциране на силите на Киев.

Това изказване се разминава с изявления на окупационните управляващи в Херсонска област, съгласно които нескончаем обстрел е довел до рухването на оборудването.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР