Руският милиардер Олег Тинков привлече интереса - и си спечели

...
Руският милиардер Олег Тинков привлече интереса - и си спечели
Коментари Харесай

Критиките на Олег Тинков срещу войната в Украйна му спечелиха одобрение онлайн

Руският милиардер Олег Тинков притегли интереса - и си завоюва утвърждение - откакто разкритикува войната против Украйна, стартирана от президента Владимир Путин, заяви ДПА.

Никой не печели от войната. " Генералите, събудили се с махмурлук, осъзнаха, че армията не става за нищо ", написа Тинков в обществената мрежа Инстаграм. Но по какъв начин може армията да става за нещо, в случай че всичко друго в страната е потънало в " непотизъм, угодничество и угодливост ", добави той. Милиардерът назова войната " безсмислена ". Невинни цивилни и бойци умират и " деветдесет % от руснаците са срещу войната ", увери той и изиска от Запада да даде опция на Путин да приключи войната, заобикаляйки оскърбление. Тинков твърди, че това е единственият метод да бъде спряно " клането ".

До тази заран обявата на милиардера към този момент беше харесана от близо 100 000 консуматори. Осен това тя събра съвсем 20 000 коментара за доста къс интервал от време.

Инстаграм беше неразрешен в Русия предишния месец, само че доста руснаци, които желаят да продължат да употребяват обществената мрежа, намират метод, отбелязва ДПА.

Тинков в началото натрупва капитал от импорт на електронни артикули, след което основа пивоварна, кръстена на самия него. Той става милиардер, откакто основава интернет банка.

Тинков от няколко години живее главно в чужбина, откакто се разболя от левкемия. Той беше един от първите съветски супербогаташи, отправили рецензии против войната в Украйна. Още през февруари той назова съветската офанзива " немислима и незаконна ". Тинков изиска съветските управници да влагат парите си в битка против заболяванията. В Русия сходни изявления подлежат на наказване като очернящи съветската войска. Въпреки това, защото е съветски милиардер, Тинков също попадна под ударите на глобите, наложени от Англия против финансовия хайлайф на страната, отбелязва ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР