Руският медиен регулатор съобщи днес, че ще предприеме наказателни мерки

...
Руският медиен регулатор съобщи днес, че ще предприеме наказателни мерки
Коментари Харесай

Русия ще наказва Google заради фейкове в YouTube

Руският медиен регулатор заяви през днешния ден, че ще предприеме наказателни ограничения против " Google ", в това число възбрана за рекламиране на платформата и нейните осведомителни източници, защото американската компания е нарушила съветските закони, съобщи Ройтерс.

Роскомнадзор упрекна платформата за шерване на видеа " ЮТюб ", която е благосъстоятелност на " Google " и отстрани наличието на съветски държавни медии по целия свят след началото на войната в Украйна, че е станала " една от основните платформи, разпространяващи фейкове (фалшиви новини) за хода на (руската) специфична военна интервенция на територията на Украйна, дискредитирайки въоръжените сили на Руската федерация ". Мерките против дъщерното сдружение " Google " на компанията " Алфабет ", измежду които предизвестие в търсачките, че тя нарушава съветските закони, ще продължат да бъдат в действие, до момента в който тя не се съобрази със законодателството на Русия.

Засега няма коментар от страна на " Google ". Миналия месец Русия съобщи, че компанията популяризира закани против съветски жители в " ЮТюб ", и настоя тя да престане да прави това. Медийният регулатор също по този начин блокира през март услугата за агрегиране на вести на " Google ", откакто упрекна компанията, че разрешава достъп до подправени материали за военната интервенция в Украйна.

Миналия месец съветския парламент одобри закон, предусещащ до 15 години затвор за предумишлено разпространение на " подправени вести ", противоречащи на държавната позиция. Желанието за определяне на надзор върху информацията за акцията в Украйна ускори продължаващото от дълги години напрежение сред Москва и задгранични софтуерни компании, отбелязва Ройтерс. През март Русия блокира достъпа до " Инстаграм ", ядосана, че компанията майка " Мета " разрешава на потребителите да разгласяват послания като " Смърт на съветските нашественици ". По-рано тя към този момент предприе аналогична мярка по отношение на " Facebook ", потвърждавайки, че платформата е въвела ограничавания против съветски медии.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР