Руският хокеист Павел Дацюк влезе в т.нар. "Троен клуб", след

...
Руският хокеист Павел Дацюк влезе в т.нар. "Троен клуб", след
Коментари Харесай

Хокейният титан Дацюк най-сетне във великия Троен клуб

Руският хокеист Павел Дацюк влезе в така наречен "Троен клуб ", откакто в персоналната си статистика има извоювани Световно състезание, Купа "Стенли " и от през днешния ден и Олимпийския хокеен шампионат. Днес съветският тим, въпреки и под олимпийски байрак, победи Германия с 4:3 след продължения на финала.

39-годишният Дацюк влезе в Тройния клуб под номер 28, а също по този начин може да се похвали, че е и седмият руснак. 10 са канадците-състезатели в този клуб, а има и един треньор - Майк Бабкок. На 2-о място са шведите с 9 хокеисти, а руснаците са трети със 7.

Дацюк има във визитката си две Купи "Стенли " с тима на Детройт - през 2002-а и през 2008-а година, а самият той има 14 сезона в НХЛ единствено за този клуб. За този интервал е изиграл 953 мача в постоянния сезон, в които е събрал 918 точки (314 гола и 604 асистенции). В плейофите на НХЛ има 157 мача и 113 точки (42+71).

През 2012-а година Дацюк става и международен първенец с тима на Русия, а също така има още един сребърен орден и два бронзови. От 2016-а година се върна в шампионата на КХЛ и носи екипа на СКА (Санкт Петербург)./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР