Руският Газпром увеличи дневното подаване на газ през украинската газопреносна

...
Руският Газпром увеличи дневното подаване на газ през украинската газопреносна
Коментари Харесай

Въпреки конфликта: Газпром увеличи подаването на газ за ЕС

Руският " Газпром " усили дневното подаване на газ през украинската газопреносна система за Европейски Съюз, оповестиха от пресс-службата на " Оператора ГТС ", представени от украинската организация УНИАН. " Заявката за пренос на газ през Украйна за Европейски Съюз за 23 февруари 2022 година е 60,959 млн куб. м (+10 млн куб. м спрямо предходното денонощие) ", се споделя в известието.

При това този размер на преноса е с 44% по-малко от размерите, записани в директния контракт - 109,6 млн. куб. м дневно.

" Въпреки волатилността на цените на газовия пазар на Европейски Съюз и историческото понижаване на размерите в европейските газови складове, доставките на газ за Европа през украинската GTS не се усилват даже до равнището, записано по контракта ", означават от пресслужбата.

Припомняме, че преносът на природен газ през украинската газопреносна система през януари 2022 година понижа с 57% по отношение на същия интервал на предходната година до 1,66 милиарда кубически метра.

През 2021 година преносът на природен газ от Руската федерация възлиза на 41,7 милиарда кубически метра с общо равнище на непокътнат потенциал от 44,4 милиарда куб. м (за входни точки от Руската федерация) и 45,8 милиарда куб. м (за изходни точки към страни-членки на Европейски Съюз и Молдова). Тоест Газпром употребява резервирания потенциал на входните точки с 93,8% и с 91% на изходните точки.

Общият директен потенциал на украинската GTS е 146 милиарда кубически метра.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР