Руският Черноморски флот (ЧФ) претърпя поредица от големи атаки през

...
Руският Черноморски флот (ЧФ) претърпя поредица от големи атаки през
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Черноморският флот на Русия е увреден, но още боеспособен

Руският Черноморски флот (ЧФ) претърпя поредност от огромни офанзиви през последните седмици, кулминирали с удари против щаба му на 20 и 22 септември 2023 година Тези офанзиви нанесоха по-големи вреди и бяха по-координирани, в сравнение с до момента във войната, проучва разузнаването на английското министерство на защитата.

Физическото увреждане на ЧФ съвсем несъмнено е тежко, само че локализирано. Флотът съвсем несъмнено остава в положение да извърши главните си военновременни задачи за удари с крилати ракети и локални патрули за сигурност.

Въпреки това евентуално способността му да продължи по-широките районни патрули за сигурност и да наложи фактическата си обсада на украинските пристанища ще бъде понижена. Освен това евентуално има влошена дарба да пази активите си в пристанището и да прави рутинна поддръжка.

В Черно море се води динамична, дълбока борба с замяна на удари. Това евентуално ще принуди Русия да заеме реактивна позиция, като в същото време показва, че украинската войска може да подкопае символичната и стратегическа мощност на Кремъл от неговото пристанище в окупирания Севастопол.

Припомняме, че при удара на 22 септември Украйна заяви за най-малко девет починали, а още 16 са били ранени вследствие на ракетната офанзива по щаба на Черноморския флот на Русия в Севастопол. Това твърди шефът на Главното разследващо ръководство на Украйна Кирило Буданов.

На 13 септември Украйна извърши ракетна офанзива против Севастопол в Крим рано сутринта, при която бе изумен главният кораборемонтен цех на съветския Черноморски флот, като бяха развалени съществено един десантен транспортен съд и една подводница, намиращи се там за ремонт.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР