Руският бизнесмен Роман Абрамович планира да създаде Континентална футболна лига,

...
Руският бизнесмен Роман Абрамович планира да създаде Континентална футболна лига,
Коментари Харесай

Абрамович кани български грандове в нов супер турнир

Руският предприемач Роман Абрамович възнамерява да сътвори Континентална футболна лига, която ще включва най-хубавите съветски, сръбски, китайски, израелски и български клубове. Това разкрива журналистът от Евронюз Саида Перейра.

Освен това се преглежда опцията на по късен стадий в конкуренцията да се включат отбори от Беларус, Казахстан и Финландия.

Както е известно в края на февруари Абрамович съобщи управлението на Челси на благотворителната фондация на лондонския клуб. На 2 март предприемачът пък разгласи, че е решил да продаде тима. Също по този начин руснакът сподели, че не има намерение да си изиска от клуба дълга в размер на 1,51 милиарда паунда.

Сред евентуалните купувачи е американско-швейцарският консорциум. Абрамович желае 4 милиарда лири (€ 4,84 милиарда) за Челси, само че никой не е подготвен да заплати такава цена за клуба. Американски-швейцарски консорциум прави оценка договорката като доста по-евтина.

Абрамович закупи Челси през 2003 година за 140 милиона лири. Оттогава лондонският клуб стана първенец на Английската Висша лига (EPL) пет пъти, завоюва Шампионската лига и Лига Европа два пъти, ФА Къп пет пъти, а Купата на Английската лига три пъти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР