Руският бизнесмен Олег Тинков, основател на едноименната руска банка, за

...
Руският бизнесмен Олег Тинков, основател на едноименната руска банка, за
Коментари Харесай

Руски банкер: Заложническа държава - приемаш, без да преговаряш

Руският предприемач Олег Тинков , създател на едноименната съветска банка, за първи път след своя обява в Instagram, в която остро подлага на критика дейностите на съветските управляващи в Украйна, се явява обществено. Интервюто му New York Times наблюдава съветската редакция на BBC.

Тинков приказва е разговарял с публицистите по телефона, не споделя къде се намира . Заявява също, че е наел бодигардове, откакто другари с връзки в съветските служби за сигурност му го предизвестили, че би трябвало да се опасява за живота си. Тинков даже се пошегувал, че макар че е оживял след левкемия, " Кремъл може да го убие " .

В изявлението Тинков твърди, че ден след поста му на 19 април администрацията на съветския президент Владимир Путин се е свързала с управлението на банката и е заплашила да я национализира, в случай че Тинков не прекъсне връзките си с нея.
 Руски олигарх: Армията и всичко в Русия е скапано, Западът да спре тази безумна война
Руски олигарх: Армията и всичко в Русия е скапано, Западът да спре тази безумна война

90% от руснаците били срещу войната

Миналата седмица 35% от TCS Group Holding, структурата-майка на съветската Tinkoff Group, бяха закупени от фамилията на Олег Тинков от фонда Interros Group на Владимир Потанин, който е непосредствен до Кремъл . Банката на Русия утвърди договорката, само че нейните параметри не бяха оповестени. А самият Потанин е един от най-влиятелните олигарси в Русия. През предходната година той беше втората най-богата персона в Украйна със положение, оценено на 27 милиарда $, съгласно сп. " Форбс ".

Олег Тинков дефинира договорката като " обезверена продажба, продажба с отстъпка ", наложена му от Кремъл. " Не можех да разисквам цената. Това е заложническа страна - приемаш това, което ти оферират, без да преговаряш ", споделя Олег Тинков пред изданието.

В същото време Тинков съобщи, че е признателен на Потанин, че му е разрешил да получи най-малко някакви пари от продажбата на своя дял.

Той не разкрива цената, само че споделя, че е продал каузи си за 3% от същинската му стойност. " Принудиха ме да го продам поради изказванията ми. Продадох го за жълти стотинки ", съобщи Олег Тинков.

, наложени поради съветската атака в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР