Руският аналитичен ресурс EADaily публикува под горното заглавие поредния си

...
Руският аналитичен ресурс EADaily публикува под горното заглавие поредния си
Коментари Харесай

EADaily съчинява конспирация как САЩ въоръжават терористите в Сирия с нови ракети за „Град” и мини от България

Руският изчерпателен запас EADaily разгласява под горното заглавие следващия си изчерпателен материал отдаден на българското оръжие за ислямистите в Сирия. За написването му педантично е трансфериран голям в действителност материал от очевидни източници: възлагателни писма от Пентагона, фактури, корабни написания и товарителници... Безспорно е открито, че на 16 и 25 февруари Пентагонът е получил от България на два транша общо 23 тона въоръжения и муниции, които са предадени на „ сирийските джихадисти ”.

„ Дунарит” продал на Съединени американски щати 5,7 тона снаряди и муниции за минохвъргачки. От България стоката е откарана в немското пристанище Бремервахен, а оттова с контейнеровоз е отпътувала за американския Чарлстън.

По същия маршрут на 25 февруари отпътуват от Сопот 17,3 тона муниции – ракети „ Град” и заряди за РПГ-7.

Веднага се прави обобщението, че „ тези муниции интензивно се употребяват точно от сирийските боевики”, „ да вземем за пример от джихадистката формация „ Ахрар ал-Шам, основана в провинция Идлиб”.

В обявата се отбелязва, че Пентагонът възнамерява по програмата CTEF да задели за сирийската „ опозиция” тази година $500 млн и $300 млн за идната. Натурално това се показва за 2019 година в 25 хил автомата АК-47, 1500 осъвременени картечници Калашников (ПКМ), 500 тежки картечници ДШК, 400 броя РПГ-7.

В програмата CTEF се споделя, че Пентагонът има намерение да обезпечи въоръжение за 60-65 хил бойци на сирийската „ опозиция”, като „ част от тях” явно са за силите на SDF отпред със сирийските кюрди, а останалата част са за не неразрешени сирийски ислямистки групировки.

Цитираните от EADaily числа са правилни, показани са копия от достоверни документи. Не са правилни направените внушения, че Съединени американски щати посредством България въоръжава в Сирия терористи. С представители на тези групировки пратениците на Асад и съветски дипломати сядат на една преговорна маса в Астана и беседват като равноправни.

Сега въоръжената съпротива е основана в Идлиб, Хама, Каламун и към момента в Източна Гута. Единствено в базата Ат-Танф на сирийско-йорданската граница тя има контакт с американски военни, които могат да я въоръжават.

Това дава съображение на БЛИЦ да позволява, че преобладаващата част от българското въоръжение и муниции ще се окаже в разположение на кюрдите, които са толерирани от Съединени американски щати в опитите им да основат своя страна.

Русия до известно време кокетничеше с кюрдите, които даже откриха в Москва свое посланичество. После „ палачинката се обърна” и казусът стана прекомерно труден: в действителност към кого да бъдат благосклонностите – към законното държавно управление на Сирия и подкрепящата я руско-иранска-турска коалиция или към най-онеправдания 40-милионен народ в света, лишен от държавност? Отговорът и в двата случая е съкрушен с морална отговорност.

Публикацията на EADaily е правилна единствено видимо: жонглирайки с правилни обстоятелства тя желае да внуши на света, че България поддържа интернационалния тероризъм. Впрочем през последните години съветските медии постоянно при комфортен мотив се пробват да ни боднат, а това може единствено да ни отдалечи взаимно. И двете страни нямат интерес от отчуждаването на двата приятелски славянски народа.

Ганчо КАМЕНАРСКИ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР