Руските войски успешно отблъснаха опит на украинската армия да пресече

...
Руските войски успешно отблъснаха опит на украинската армия да пресече
Коментари Харесай

Руските военни отблъснаха опит на въоръжените сили на Украйна да форсират Днепър в Херсонска област

Руските войски сполучливо отблъснаха опит на украинската войска да пресече Днепър в Херсонска област, заяви за РИА Новости Владимир Василенко, представител на изпълняващия длъжността губернатор на Херсонска област.

„ Днес беше изработен нов опит от украински войски да преминат Днепър в региона на Херсон, с цел да се закрепят на левия бряг. Атаката е отблъсната. Опитът на врага не беше сполучлив “, сподели той.

Миналата седмица изпълняващият длъжността губернатор на района Володимир Салдо сподели, че левият бряг на Днепър постоянно се обстрелва напразно от страна на въоръжените сили на Украйна, от обстрелите са изумени основно жилищни здания, което води до гибелта на почтени цивилни жители.

Обстановката в Херсонска област остава напрегната. От средата на октомври предходната година съветските управляващи проведоха извеждането на цивилни на левия бряг на Днепър, защото те бяха в заплаха заради непрекъснатите украински обстрели и риска от наводнения при положение на удар по водноелектрическата централа на Каховския язовир.

Общо 115 хиляди души бяха евакуирани от районите на десния бряг. В началото на ноември съветското командване реши да заеме отбранителни позиции по левия бряг на реката и разположи там повече от 30 000 военнослужещи и към 5000 единици въоръжение и техника.

Херсонска област стана индивид на Русия след референдум, извършен там през септември 2022 година В същото време украинската страна не признава неговата легитимност и продължава да обстрелва територията на района. Днес 75 % от района е под съветски надзор, до момента в който десният бряг, в това число регионалният център на района, град Херсон, остава под контрола на украинските войски.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР