Руските войски продължават атаките по северния и южния сектор на

...
Руските войски продължават атаките по северния и южния сектор на
Коментари Харесай

Киев: Руското настъпление в района на Бахмут започва да затъва

Руските войски не престават офанзивите по северния и южния бранш на фронтовата линия в Донбас, само че настъплението на Москва в региона на Бахмут стартира да затъва, отбелязва Киев, представен от БНР.

Битката за Бахмут се " стабилизира ", съобщи главнокомандващият украинските сили военачалник Валерий Залужни. Ситуацията на фронта по посока на Бахмут е най-тежка, само че с помощта на големите старания на бойците ни съумяваме да стабилизираме обстановката, означи Залужни и добави, че украинската войска е съумяла да облекчи напрежението върху един от маршрутите си за доставяне.

Според основания във Вашингтон Institute for the Study of War частната съветска войска " Вагнер " е по-многочислена, само че към този момент украинските военни съумяват да изтощят наемниците.

Киев оповестява също за яростни боеве по линията Лиман-Купянск, както и на юг в Авдеевка в покрайнините на следения от съветската войска Донецк.

Най-малко девет цивилни са починали при съветски обстрел през миналото денонощие. По данни на Червения кръст, 10 хиляди души бедстват в и към обсадения Бахмут.

Украйна няма да не помни починалите герои и дейностите на съветските окупатори ще бъдат осъдени - това сподели в среднощното си послание президентът Володимир Зеленски, представен от Българска национална телевизия.

" Искам да загатна всички бойци, които се борят с окупаторите в отговор на терора, които разкриват вражеските позиции, от които врагът нападна градовете ни. Всяка разрушена такава позиция значи избавен украински живот ", сподели Зеленски. " Благодаря на въоръжените сили, разузнаването, службите за сигурност - на всички, които извършват тези задания. Това е обективен отговор за тези, които са източник на тероризъм. Врагът би трябвало да знае - Украйна няма да елементарни обиди против нашия народ, няма да не помни починалите и ранените. Всички съветски терористи ще бъдат разгромени ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР