Руските войници не допускат раздаването на хуманитарна помощОбстрелът върху различни

...
Руските войници не допускат раздаването на хуманитарна помощОбстрелът върху различни
Коментари Харесай

Бесарабските българи в Украйна с апел за помощ

Руските бойци не позволяват раздаването на филантропична помощ

Обстрелът върху разнообразни градове в Украйна продължава, описват локални поданици пред

На някои места към този момент има сериозен дефицит на артикули от първа нужда. Където е допустимо, доброволци се включват и оказват помощ за евакуация на хората. Бесарабските българи в Херсон още веднъж насочиха зов за помощ.

„ Цяла нощ край нас в небето хвърчат съветски ракети към прилежащия град Николаев. Много е страшно”, сподели Александър Севастиян, гражданин на Херсон.

Руските бойци не позволяват раздаването на филантропична помощ, твърди Александър Севастиян.

„ Има доста предприемачи, компании. Те желаят гратис да дадат на хората храна. Вчера се редихме над 5 часа за медикаменти. Нещата свършват доста бързо”, описа жителят на Херсон.

А бойците не позволяват на жителите да изоставен града.

„ Молим вашият президент на България да помогне на нашите бесарабски българи. 50 души от нашия град да можем безвредно да излезем, с защита, с конвой”, прикани Севастиян.

Красимир Костадинов споделя, че евакуацията от Киев към запада е съвсем невъзможна.

„ Магистралата, която води към Лвов, Чоп, към граничните градове в Западна Украйна е блокирана. Мостовете са взривени от страна на украинските военни, с цел да им е по-трудно на руснаците”, изясни мъжът.

В Харков доброволци оказват помощ на евакуиращите се жители да се придвижат през града. Осигурява се и храна за нуждаещите се, споделя проф. Михаил Станчев.

Междувременно откриха нова телефонна линия в помощ на бежанците от Украйна, които се намират в България. Идеята е на БЧК.

На номера може да се получи информация от консултанти и доброволци за здравното и здравното обслужване в нашата страна. Линията е безвъзмездна и ще работи от 08.00 ч. до 20.00 ч.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР