Руските войници и военни полицаи, базирани в Африн, са били

...
Руските войници и военни полицаи, базирани в Африн, са били
Коментари Харесай

Русия изтегли войниците си от Африн

Руските бойци и военни служители на реда, основани в Африн, са били изтеглени от северозападния сирийски град след началото на интервенцията на турската войска против кюрдската милиция Сили за отбрана на народа (СЗН), заяви министерството на защитата на Русия, представено от международните организации.

В Африн имаше оперативна група на съветския Център за сдобряване на враждуващите страни в Сирия. Тя, дружно с основаните в града съветски военни служители на реда, е била трансферирана в региона Тел Аджар, в зоната за деескалация Тел Рифаат, също в Северозападна Сирия.

Кюрдската милиция СЗН е подкрепяна от Съединените щати, само че има работни връзки и с Русия, която разположи свои военни в региона на Африн преди няколко месеца, отбелязва ДПА.

По-рано през днешния ден турски военни самолети започнаха да нанасят удари по позиции на СЗН в Африн и околни села. Представители на локалните кюрдски управляващи обаче оповестиха, че са били изумени и жилищни региони и че са били ранени неизяснен брой хора. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР