Руските военни смятат, че опитите на украинската армия за атака

...
Руските военни смятат, че опитите на украинската армия за атака
Коментари Харесай

Русия счита, че Украйна ще атакува до края на август

Руските военни считат, че опитите на украинската войска за офанзива ще продължат до края на август .

" Те ще имат задоволително време за нахлуване до края на август. Ще го изтеглят до края на август, а по-късно ще има къса отмора, сподели в изявление за телевизионния канал " Русия-1 " (ВГТРК) генерал-лейтенант Андрей Мордвичев, пълководец на групировката " Център ". През зимата няма да реализират нищо. До пролетта мисля, че всичко ще свърши ", сподели Мордвичев.

На въпрос какъв брой дълго ще продължи военната интервенция в Украйна, командирът отговори: " Мисля, че ще би трябвало да се отдели задоволително време. Безсмислено е да приказваме за съответни дати ".
 Путин и Лукашенко се майтапят с
Путин и Лукашенко се майтапят с " неуспеха " на украинското контранастъпление

Вагнеровците желали да вървят на екскурзия във Варшава

Припомняме, че по време на приема в границите на срещата си с беларуския водач Александър Лукашенко в Санкт Петербург в неделя, президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че контраофанзивата на Украйна се е " провалила ".

Лидерът на Беларус, Лукашенко, разяснява: " Няма контранастъпление. " В отговор, Путин сподели: " Съществува, само че се провали. "

Украйна стартира своята дълго чакана контраатака предишния месец, само че до момента е постигнала единствено дребни победи  против добре окопаните съветски сили, които управляват повече от една шеста от нейната територия след съвсем 17 месеца война.

Американският военачалник Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете, сподели във вторник, че украинската акция " надалеч не е неуспех ", само че ще бъде дълга, тежка и кървава.
 Блинкън: Украйна си върна половината от завзетата от Русия територия
Блинкън: Украйна си върна половината от завзетата от Русия територия

Киев е изправен " пред доста тежка борба "

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели, че до момента в който Украйна си е върнала половината от територията, която Русия в началото завзе при нашествието си, в този момент Киев е изправен пред " доста тежка борба ", с цел да си върне още окупирани територии, предава Ройтерс.

" Вече е завзето назад към 50% от това, което в началото беше окупирано ", сподели Блинкен в изявление за CNN в неделя.

" Това към момента са относително ранни дни на контранастъплението. Трудно е ", сподели той, добавяйки: " Няма да има резултати през идващите седмица или две. Все още чакаме, мисля, няколко месеца. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР