Руските военни разрушиха моста в Черниговска област, по който украинската

...
Руските военни разрушиха моста в Черниговска област, по който украинската
Коментари Харесай

Защо Русия не винаги унищожава мостовете в Украйна?

Руските военни унищожиха моста в Черниговска област, по който украинската ДРГ навлезе в Брянска област. Това заяви военният сътрудник Евгений Поддубни.

Според него ударът по моста през река Судост е нанесен от водачите на Су-34 на Западния боен окръг. В резултат на това мостът, който се намира покрай село Гремяч, е получил обилни вреди.

Евгений Поддубни посочи, че водачите са употребявали ракета въздух-земя Х-29ТД, предопределена за заличаване на стоманобетонни структури и мостове. Той също по този начин добави, че съдейки по ТТП в открити източници, това е ракета с дребен обхват (до 30 км), само че нейната трансформация може да се употребява за удари през нощта.

„ Диверсанти от Черниговска област, които са подчинени на Главното разследващо ръководство на Украйна, направиха и мисля, че към момента възнамеряват да правят набези в Брянска област. Затова е нужен последователен метод. Атаките против граничната транспортна инфраструктура на съперника са разумна стъпка “, счита военният пълководец.

След разрушаването част от моста не се срути изцяло, а пропадна, написа журналистът, публикувайки фотография на засегнатия обект.

„ Пехотата ще мине, само че никаква техника няма да мине “, сигурен е Евгений Поддубни.

Повече от месец в медиите и обществените мрежи се дискутира въпросът дали да се унищожават мостове. Мнозина приказват за удари с " Калибър ", " Кинжал " и други ракети, в това число и благодарение на авиация.

Да, има прекачване на войски и техника, която изключително интензивно се доставя от Запада, към линията на прикосновение през мостовете. В същото време доста специалисти означават техническата трудност на сходни интервенции, филантропичния съставен елемент и доста други фактори, които въздействат върху решението за заличаване на всяко инфраструктурно оборудване.

Военният специалист, шефът на Музея на войските за противовъздушна защита Юрий Кнутов означи, че има разнообразни средства за поразяване, в това число " Калибър ", които могат да унищожават цели с висока акуратност.

- Това не е нова интервенция на нашите Върховен касационен съд, използвахме такива оръжия против енергийната инфраструктура на Украйна. Ударите бяха ефикасни.

" СП ": Защо тези ракети не се употребяват за заличаване на огромни мостове, които в този момент зареждат въоръжените сили на Украйна?

- За да доближи една ракета да вземем за пример границата на Западна Украйна с Полша, тя условно би трябвало да преодолее пет зони за Противовъздушна отбрана на Киевския режим, които са оборудвани с ПЗРК, зенитни установки " Гепард " (Gepard), кадърен да обстрелва със зенитни снаряди крилати ракети и други системи за противовъздушна защита - NASAMS, IRIS-T и други

Има многослойна система за противовъздушна защита, може би не е толкоз ефикасна, колкото нашата, само че я има, тя прави работа. Ако се употребяват тези крилати ракети, тогава вероятността те да прелетят цяла Украйна и да не бъдат открити и свалени не е толкоз огромна.

Вторият миг, с цел да се извади мостът от строя, е належащо да се удрят опорите, а не пътното платно. Възстановява се за няколко дни, най-много седмици, и мостът стартира да действа още веднъж.

Разрушаването на пътното платно няма да даде нищо, само че точното попадение в опората изисква дейностите на диверсионно-разузнавателна група, която би трябвало да премине през цялата територия на Украйна и да освети тази опора с лазер.

В този случай ракетата с лазерно ориентиране ще порази 100%. Но добре знаем, че е съвсем невероятно да изминете няколкостотин километра незабелязани. Можете да употребявате дрон, който ще осветява с лазер, само че той може да бъде свален.

Задачата да поразявате мостове не е толкоз лесна, колкото наподобява.

Що се отнася до източната част на Украйна, тук всичко е по-просто - наситеността на противовъздушната защита е с порядък по-ниска, можете да употребявате дронове, които осветяват опори или платна, което ви разрешава да употребявате ракети с най-висока акуратност.

" СП ": Освен мостове в Западна Украйна има и мостове на Днепър.

- Тук е същата история. Трябва да удряте опорите, а всеки мост е затрупан с противовъздушна защита, тъй че не е наложително крилата ракета да доближи задачата, която е предопределена за нея. Тя не маневрира свободно в полет, както да вземем за пример изтребител. Крилатите ракети летят на ниски височини, само че модерните радарни уреди са в положение да открият тези цели.

Освен това, в случай че погледнете наситеността на американски и натовски спътници, които работят на територията на Украйна, както и актуалната електронна война на НАТО, тогава, несъмнено, те съумяват да работят и да предават информация за цели, които се движат към такива мостове.

И най-важното е, че тези мостове извършват функционалността освен за превозване на войски, само че и за доставяне на популацията. Унищожаването им в действителност може да сътвори филантропична злополука, което опонира на политиката, която организираме в Украйна.

Ръководителят на катедрата за политически разбори и социално-психологически процеси на РЕУ " Г. В. Плеханов " Андрей Кошкин по-специално отбелязва, че въпросът за запазването или разрушаването на мостовете е много комплициран.

- Важно е и от филантропична позиция. И военно-техническа. Не можете да унищожите стоманобетонен мост с крилати ракети (а това е скъпо оръжие), би трябвало да употребявате ФАБ, също така мощни - някъде в половин звук. Това изисква авиация.

Всъщност военнотехнически е в действителност мъчно. В същото време, коства ми се, би трябвало да се стигне до въпроса за военната целенасоченост: в случай че заличаването е оправдано, то би трябвало да бъде унищожено.

Ако се вземе решение за моста, през който саботажни и разследващи групи могат да се придвижат на територията на Брянска област и да правят терористични актове там, тогава той би трябвало да бъде погубен.

Това е въпрос на военна целенасоченост, която регистрира филантропични потребности, военно-технически благоприятни условия и други Ние не сме разрушители, не се стремим да унищожим цялата логистична инфраструктура.

" СП ": - Защо " Калибър " и " Кинжал " рядко се употребяват в хода на СВО? Спестяват ли се за вероятно нахлуване на въоръжените сили на Украйна?

- Това е сложен въпрос. Това още веднъж е военно-техническа специфичност и целенасоченост.

Има подобен израз - " с оръдия по врабчета ". Роди се по време на войните и се трансформира в сентенция. Имаме потребност от бързина.

" Кинжал " е доста безценен. Трябва да се ползва там, където се употребява. Те съумяха да " запълнят " Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, при започване на СВО - склад, издигнат за военно обслужване на нуклеарни оръжия на дълбочина 120 метра.

Струва ми се, че висшият главнокомандващ Владимир Путин изясни ясно, когато сподели, че въоръжените сили на Украйна употребяват 5000 артилерийски единици дневно, а ние използваме до 7000, само че би трябвало да съставим график за тяхното потребление, защото тези муниции би трябвало да бъдат доставени на екипажите на оръдието.

Там се случва ръчно да доставяте към километър и половина, тъй като превозът не може да стигне или е под артилерийски обстрел на съперника. Затова Путин сподели, че се изготвят графици и някои незабавно стартират да пишат в пресата и обществените мрежи за апетит на снаряди и така нататък Това също е военна целенасоченост.

Сега има потребност от струпване на снаряди, тъй като командирът има избран проект - може да нападна заран или след ден. А по какъв начин да поддържа мотострелковите елементи с артилерийски огън, в случай че няма снаряди?

" СП ": А " Калибър " може ли да нанесе толкоз мощни удари?

- Може. " Калибър " има значителен радиус на поразяване, висока акуратност - кръгът на отклоняване е единствено няколко метра. Когато ракетата лети по-далеч, тя става по-опасна, само че може да носи по-малко потребен товар. Това е законът на физиката.

Флотилия от Каспийско море може да удари с " Калибър ", само че не може да носи толкоз доста бойна глава. Стига ли? За да разрушите моста, имате потребност от толкоз доста " Калибри "...

Трябва да похвалим Генералния щаб, който непрестанно пресмята тези моменти.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР