Руските военни официално заявиха, че село Кринки се намира под

...
Руските военни официално заявиха, че село Кринки се намира под
Коментари Харесай

Какво се случва с украинското предмостие в Херсонска област

Руските военни публично обявиха, че село Кринки се намира под техен надзор , само че видеоматериали, оповестени в украински медии, провокират съществени въпроси по отношение на изказванието на Министерството на защитата на Русия, разяснява Би Би Си. Тази информация беше публикувана и от назначения от Русия " губернатор " на окупираната част на Херсонска област Владимир Салдо.

Във видеоклиповете, споделени от украинските въоръжени сили, се виждат военнослужители, които, откакто забиват съветските флагове, бързо бягат от мястото. Това основава усещането, че Кринки и покрайнините му не престават да бъдат " сива зона " , където нито една от страните не може да утвърди цялостен надзор.

Изявлението на съветския министър на защитата Сергей Шойгу за завладяването на това стратегическо изцяло разрушено село беше посрещнато със доста подозрение, както и от вътрешни, по този начин и от външни наблюдаващи., че изказването може да бъде част от осведомителна акция преди идните президентски избори в Русия.

Въпреки че съветските въоръжени сили не престават офанзивите си против Кринки, украинските военни се оправят със обстановката, запазвайки позициите си. Неуспешните опити за взлом на украинските позиции също се отразяват на военната тактика на Русия.

Наблюдателите означават, че Русия може да е оповестила завладяването на Кринки прибързано, с цел да сътвори стремежи информативен резултат преди идните избори, макар че на терен обстановката може да бъде доста по-сложна, в сравнение с се показва, само че въпреки всичко съгласно информациите не могат да се отхвърлят някои достижения на съветските войски.
 Как украинското предмостие промени обстановката в Херсонска област
Как украинското предмостие промени обстановката в Херсонска област

Според Путин то има главно политическо значение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР