Руските власти в Херсонска област възнамеряват да се обърнат към

...
Руските власти в Херсонска област възнамеряват да се обърнат към
Коментари Харесай

Херсон ще поиска да е част от Русия

Руските управляващи в Херсонска област имат намерение да се извърнат към президента Владимир Путин с искане районът да стане част от Руската федерация. Това съобщи Кирил Стремусов, зам.-началник на така наречен военно-гражданска администрация на района, съобщи ТАСС.
" Референдумът, който се организира безусловно законно в Крим, не беше признат от международната общественост, която направи всичко, с цел да не възприема Русия като пълновръстен индивид на международната общественост. Следователно би трябвало да има един-единствен декрет въз основа на искане на управлението на Херсонска област до съветския президент Владимир Путин, ще има искане за въвеждане на Херсонска област като пълновръстен индивид, част от Руската федерация ", съобщи Стремусов. Очаква се това да се случи до края на годината.
" Жителите на Херсонска област би трябвало сами да решат дали да аплайват за присъединение на района към Русия или не, също така сходна опция би трябвало да има ясна правна аргументация ", сподели прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков. По думите му " това е въпрос, който би трябвало да бъде ясно и деликатно изследван и оценен от юристите ".
Временните управляващи в Херсон оповестиха, че от 1 май в района се минава към разплащане в рубли. Това беше първият регионален център, завзет още в първата фаза на войната. Според съветските медии мирният живот там последователно се възвръща. На 9 май за първи път от осем години в района бе маркиран Денят на успеха.
Междувременно водачът на Донецката национална република Денис Пушилин увери, че в стоманодобивния цех " Азовстал " няма останали цивилни.
В изявление за " Скай Нюз " Иля Самойленко, офицер от батальона " Азов ", изясни, че не може да се предадат на руснаците, защото има заповед да държат защитата на " Азовстал " и не може да я нарушат. Той напомни, че неговата част е приета в Русия за терористична организация и бойците са застрашени от затвор.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР