Руските власти се готвят за жестоко потушаване на протестите срещу

...
Руските власти се готвят за жестоко потушаване на протестите срещу
Коментари Харесай

Нови вълнения в Махачкала. Кремъл се готви да смаже със сила протестите в Кавказ срещу мобилизацията - Свят

Руските управляващи се готвят за грубо потушаване на митингите против мобилизацията, които обгръщат цялата страна и изключително в Кавказ, където митингите и конфликтите с полицията не престават втори следващ ден, заяви Moscow Time.

Във втория ден от вълненията в Кавказ се стигна до използването на по-сериозна мощ против стачкуващите, а съгласно осведомителните организации и информация от обществените мрежи полицията в Махчкала е употребила против протестиращите, множеството от които дами, сълзотворен газ.

Напрежението в понеделник набъбна поради информацията от предния ден за арестувани над 120 души, взели участие в протестните дейности в неделя. Малко преди среднощ против понеделник 10 от тях бяха освободени, само че задържането на останалите провокира брожения измежду локалните.

Looks like the Dagestan authorities are sending in thugs to beat up locals who are protesting against the war.
— Andrew Roth (@Andrew__Roth)
В затворени канали в Телеграм върви подготовка на необятен отпор и опозиция против дейностите на полицията и националната армия. Участници в каналите се уговарят за бойкот по железниците и подпалване на значими за инфраструктурата и силовите служби обекти. „ Оставете телефоните си вкъщи, излезте на отдалечено място по дължината на жп линията или други обекти, огледайте се наляво и надясно, и, в случай че няма никой, палете и бягайте. “ – написа в инструкциите на съпротивата.

Local young people are not afraid of the police. A hand-to-hand fight with the police in.
— NEXTA (@nexta_tv)
В понеделник в Дагестан се стигна до нови митинги, този път съпроводени със конфликт с полицията и частите на Росгвардия. Въления имаше и в Кабардино-Балкарската република, където няколкодесетки дами излязоха в центъра на Налчик пред постройката на регионалната администрация. Видеокадри демонстрираха, че на място да „ договарят “ с протестиращите дами са изпратени униформени, само че разговор не се получи. В Махачкала в понеделник са арестувани минимум 20 души, съгласно информацията, с която разполага Военновъздушни сили, а стотина души са били разпръснати на протест в Хасавюрт.

People also come out in,.
— NEXTA (@nexta_tv)
Въпреки, че в събота и неделя имаше протестни дейности в Москва, Санкт-Петербург и Новосибирск и там бяха арестувани над 800 души, Кремъл е смутен не от безредици в центъра, а от загуба на въздействие в Кавказ и по-специално в Дагестан.

Според близки до президентската администрация, представени от съветското издание „ Медуза “ управляващите имат намерение да " спрат " митинга, а в случай че прекъсването не е допустимо по кротичък метод, да бъде използвана твърда мощ.

Загрижеността на Кремъл не е инцидентна. В националните републики политиката в моменти на изостряне придобива мощна етническа багра и това, което в Москва или Челябинск наподобява като „ война сред Русия и Украйна “, в Махачкала и Якутск се възприема като война сред „ руснаци и украинци “. Политологът Абас Галямов изяснява обстановката по този начин: „ Тъй като „ руснаците “ в тази обстановка се оказват в ролята на „ имперски народ “, за лакците (коренното население на Дагестан) и якутите е неразбираемо за какво би трябвало да вземат участие в това.

Според източници на Meduza управляващите имат вяра, че необятно публикуваното неодобрение от мобилизацията в цялата страна ще бъде потушено благодарение на агитация: за задачата на жителите ще бъде разказано за проектите на НАТО да „ ограби и разчлени “ Русия, а гневът ще бъде канализирът към военните окръжия, които сякаш, не извършват ясно дадените инструкции на главнокомандващия.

Но митингите, които Кремъл видя в първите дни на мобилизацията, са единствено началото, сигурен е Галямов: множеството хора се нуждаят от време, с цел да вземат решение и да осъзнаят, че всеобщата готовност не е телевизионна абстракция, а скоро техните другари и родственици ще стартират да да се връщат вкъщи в ковчези.

„ Докато президентът резервира позициите си – не по-малко от една трета от гласоподавателите са му изцяло лоялни. След шест месеца тази група ще се свие трикратно, в случай че не и повече. “ – прогрозира Галямов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР