Руските власти образуваха наказателно дело срещу кмета на град Норилск

...
Руските власти образуваха наказателно дело срещу кмета на град Норилск
Коментари Харесай

И кметът на Норилск отива на съд заради екологичната катастрофа в Сибир

Руските управляващи образуваха наказателно дело против кмета на град Норилск в Арктика, където в края на май аварира Топлоелектрическа централа и изтекли горива провокираха невиждано замърсяване на близките реки. Това заяви през днешния ден федералното разследване, съобщи Франс прес.

Кметът Ринат Ахметчин е упрекнат в немарливост по служба; съгласно следствието се е посочил " некадърен да извършва отговорностите си в изключителна обстановка ".

Говорителката на следствените управляващи Светлана Петренко съобщи, че Ахметчин е знаел какъв брой гориво е изтекло от разваления контейнер на централата - минимум 21 100 кубични метра, само че не е взел нужните ограничения, заяви ТАСС.

По данни на следствието той не е обезпечил координирани дейности на администрацията и гражданската защита по случая, нито взаимоотношение сред другите органи и длъжностни лица от локалното самоуправление. Не е имало надзор и мониторинг на околната среда, Ахметчин не е планувал развиването и последствията от произшествието на територията на общината.

Вчера бяха арестувани трима шефове на ТЕЦ-3 на Норилско-Таймирската енергийна компания поради разлива на дизелово гориво във водоеми в Арктика на 29 май. Според следствието разваленият контейнер на централата се е нуждаел от главен ремонт още от 2018 година, само че през ноември същата година е бил пуснат в употреба без нужните инспекции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР