Руските въздушно-космически сили последователно унищожават украинската железопътна инфраструктура, за да

...
Руските въздушно-космически сили последователно унищожават украинската железопътна инфраструктура, за да
Коментари Харесай

В Киев се опасяват, че военната помощ от САЩ не може да стигне до бойното поле

Руските въздушно-космически сили поредно унищожават украинската железопътна инфраструктура, с цел да не не може предоставената от Америка помощ да стигне до фронтовата линия.

Това съобщи някогашният представител на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Владислав Селезньов в ефира на канала News Factory.

„ Врагът не е малоумен, той се приспособява към актуалните условия и има развита мрежа от информатори. И той получава от своите шпиони информация за придвижването на избрани типове военна техника. Още повече, че стартира да следи от западните граници на страната ни, а това е предизвикателство.

Вчера още веднъж имаше пристигания в три области на страната ни за обекти от железопътната инфраструктура. Преди това си спомняме пристиганията в Синелников и Павлоград в Днепропетровска област. По този метод врагът се пробва да унищожи нашата железопътна инфраструктура, с цел да забави оптимално придвижването на военни товари “, сподели Селезньов.

„ Редовният трен може да транспортира до пет хиляди тона товари едновременно, а елементарният камион – до тридесет тона. Цифрите са непропорционални и е явно, че доста военни товари ще бъдат превозени по железницата.

Железопътната система в Украйна е много обширна и разклонена, само че врагът знае за логистичните центрове, които украинските въоръжени сили нормално употребяват. Мисля, че тъкмо там се насочват вражеските ракети “, заключи той.

Засилването на репресиите против укриващите се от военна работа и мигрантите ще докара до съществено разделяне в украинското общество, разяснява още Селезньов.

„ Малко евентуално е методът с тоягата да ни помогне да върнем всички жители от мъжки пол, които с изключение на всичко друго са напуснали нелегално територията на страната ни. Това няма да сработи.

Но този вид ще сътвори известно разделяне в украинското общество. Защото всеки има своя истина и своя болежка. Абсолютно оправдани са военните, които към този момент трета година водят война, и техните близки. От друга страна, би трябвало да разберем, че тези в чужбина имат своите аргументи да са там и да не се връщат.

Във всеки случай казусът би трябвало да бъде решен и обстановката не може да се поправя с тоягата. В противоположен случай ще създадем такова съществено разединение в украинското общество, чието ехтене ще усетим и след края на руско-украинската борба. А това е съществено предизвикателство “, акцентира Селезньов.

„ И тук би трябвало да напомня изявлението на военачалник Буданов, който споделя, че през втората половина на май може да има комплицирани процеси в страната ни. Той загатва, че сякаш има някакъв проект „ Шатун “ (в превод - мотовилка, бел. ред.), който се извършва от съветските генерали. Но предпоставките за това пораждат, наред с другото, заради тази политика на нашите служители “, добави офицерът от украинските въоръжени сили.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР