Руските въоръжени сили нахлуха в Украйна по суша, въздух и

...
Руските въоръжени сили нахлуха в Украйна по суша, въздух и
Коментари Харесай

Русия атакува Украйна по суша, вода и въздух

Руските въоръжени сили нахлуха в Украйна по суша, въздух и море в най-мащабната експанзия на една страна против друга в Европа след Втората международна война. Експлозии отекнаха над Киев и други огромни градове като Харков. Образуваха се тапи от коли, напускащи столицата.

Украйна скъса дипломатическите си връзки с Русия и разгласи военно състояние. Киев прикани и съдружниците си да скъсат дипломатически връзки с Москва. Президентът Зеленски съпостави нападението с дейностите на нацистка Германия и разгласи, че страната му ще брани свободата си.

Украинският президент Зеленски съобщи, че силите на страната се борят с цел да предотвратят завземането на някогашната нуклеарна централа в Чернобил. Части от южния регион Херсон нече не са под контрола на Киев, оповестяват локалните управляващи.

Руските сили нападат по суша, въздух и вода. Според Москва нищо не заплашва цивилното население. Руски военни колони са минали границата и са настъпили на изток към регионите на Чернигов, Харков и Луганск. Десант по море е сбъднат в Одеса и Мариупол на юг.

Кметът на столицата Киев съобщи, че четири метростанции ще бъдат употребявани за противовъздушни скривалища.

Аз самият съм от Лвов. Настроението е патриотично. Ще откарам децата ми и ще се върна с цел да са срежавам. Украйна ще победи, без значение от всичко, споделя Александър - водач в запушване.

Надявахме се да не се случи. Невъобразимо е, че разумен човек може да вземе такова решение, споделя Сергей.

Регионалното украинско управление в Донецк оповестява, че съветските сили са поразили болница, където има четирима починали. Украинското министерство на защитата съобщи, че Русия популяризира дезинформация, съгласно която публични украински представители напущат постовете си.

Според консултант на украинския президент, нашествието е почнала преди речта на разсъмване на съветския президент, считана за начало на интервенцията. Владимир Путин прикани украинските военни да сложат оръжие. Москва предизвести за невиждани последствия при опит за интервенция от прилежащи страни.

" Реших осъществяване на специфична военна интервенция. Целта й е отбрана на хората, които от осем години са подложени на мъчения и геноцид от режима в Киев. За реализиране на това ние желаеме демилитаризация и денацификация на Украйна и ще преследваме виновните за огромен брой зверства, в това число против съветски жители. В същото време не планираме окупация на Украйна. Нямаме желание на постановяваме нищо на никого. ", съобщи Владимир Путин - президент на Русия.

Украинският президент Зеленски посочи, че народ, изгубил осем милиона в битката с нацистите не може да поддържа нацизма. Самият Зеленски е евреин.

" Прекъснахме дипломатическите си връзки с Русия. Украйна се отбранява и няма да се откажем от свобадата, без значение какво мисли Москва- За украинците независимостта и правото да живеят на личната си земя според личната им воля е най-висша полезност. ", съобщи Володимир Зеленски - президент на Украйна.

Инвазията е от няколко страни, в това число от Беларус.

" Отново ще кажа- наши войски не са там, само че в случай че е належащо, в случай че Русия и и Беларус имат потребност, ще бъдат. ", съобщи Александър Лукашенко- президент на Беларус.

По някои данни, в Украйна има 40 жертви. Петима души са починали при събаряне на украински воененен аероплан, приказва се и за трима убити граничари в южния регион Херсон.

Според Украйна Русия е дала най-малко 50 жертви край Луганск, унищожени са четири съветски танка край Харков, свалени са шест съветски самолета в източна Украйна.

Москва отхвърля загуба на танкове и самолети, само че заяви за потърпевши при украински ракетен удар против два съветски цивилни кораба в Азовско море.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР