Руските въоръжени сили блокираха южните украински градове Херсон и Бердянск.

...
Руските въоръжени сили блокираха южните украински градове Херсон и Бердянск.
Коментари Харесай

Руските войски блокираха градовете Херсон и Бердянск, влязоха в Харков

Руските въоръжени сили блокираха южните украински градове Херсон и Бердянск . Това разгласи съветското министерство на защитата, представено от ТАСС и Франс прес.

През последните 24 часа съветските въоръжени сили напълно блокираха градовете Херсон и Бердянск, които са респективно с 290 хиляди и 110 хиляди поданици, се показва в известието. 

Министерството през днешния ден заяви също по този начин, че съветските сили са завладяли град Хеническ , който се намира в Херсонска област, и летище близо до Херсон, съобщи Ройтерс, като се базира на РИА Новости.

По-рано Ройтерс заяви, че съветски войски са влезли в Харков , базирайки се на Антон Герашченко, консултант на украинския вътрешен министър.  " По улиците на североизточния украински град минават съветски военно-транспортни средства ", написа Герашченко в Телеграм.

На видеозаписи, оповестени от Герашченко и украинската Държавна работа за специфични връзки и осведомителна отбрана, се вижда по какъв начин по улица в Харков се движат няколко леки военно-транспортни средства и, настрана от това, пламнал танк, отбелязва Ройтерс.

" Украински сили се борят през днешния ден с съветски бойци по улиците на Харков ", съобщи регионалният шеф Олех Синегубов.

" Леки военно-транстпортни средства на съветския зложелател влязоха в Харков, в това число и в центъра на града. Украинските въоръжени сили унищожават врага. Молим цивилните да не излизат на открито ", съобщи Синегубов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР