Руските туристи, които имат визови проблеми със Запада заради войната

...
Руските туристи, които имат визови проблеми със Запада заради войната
Коментари Харесай

След санкциите - ето къде пътуват руските туристи

Руските туристи, които имат визови проблеми със Запада поради войната в Украйна, започнаха да демонстрират интерес към северозападната провинция Улудаг в Бурса - един от значимите центрове за зимен туризъм в Турция.

" Приключихме подготовката си като хотели, организации и екскурзоводи ", съобщи Мурат Сарачоглу, почитан чиновник в Асоциацията на турските туристически сътрудници (TÜRSAB), като съобщи, че чакат този сезон да бъде работлив.

Като посочи, че съветските туристи имат проблеми с визите поради войната в Украйна, Сарачоглу съобщи, че отражението на войната върху туризма на Турция е позитивно.

" На туристите от Русия започнаха да отхвърлят визи за доста страни от Европа и света. Те започнаха да избират Турция, защото имаме положителни връзки и географска непосредственост с Русия и има схващане за удобна и качествена отмора тук ", добави той.

Като означи, че тази година чакат най-вече съветски туристи, Сарачоглу сподели, че са почнали да получават резервации и от страните от Персийския залив.

Въпреки че сега те избират страни като Катар, Кувейт и Обединените арабски емирства, в Улудаг има огромно търсене и от страна на арабите, защото в тези страни няма зимен сезон, изясни Сарачоглу.

Таксите за настаняване доближават до 9 000 турски лири (480 долара) на вечер, изключително по време на новогодишната нощ и семестриалните ваканции. В двудневната пакетна стратегия за Нова година Улудаг, където двойна стая чака клиентите на цена 17 200 лири (920 долара) на вечер, в този момент притегля и европейци след промоционалните действия, сподели Сарачоглу.

Зимният сезон ще бъде открит на 15 декември в Улудаг, определян от феновете на ските като " бял парадайс ".

Турция, която поддържа въздушни връзки с Русия, до момента в който други страни блокират полетите, и не постанова визови ограничавания за съветските гости, е известна дестинация за тези, които отпътуват за " всяко място ", до което могат да стигнат.

Турските медии оповестяват и за увеличение на броя на руснаците, които купуват или наемат къщи в Турция, написа " Хюриет ".
От януари до октомври над 45 млн. туристи са посетили страната - численост, близка до 46-те милиона гости, които Турция е привлякла през същия интервал на 2019 година

През първите 10 месеца на 2022 година идващите задгранични туристи са се нараснали до 39,6 млн. души или с 88% по отношение на миналата година. Включително турските жители, пребиваващи в чужбина, броят на посетителите възлиза на повече от 45 милиона.

Предвид възобновяване на туристическата интензивност, Турция преразгледа задачите си за туристите и приходите от туризъм за 2022 година, надлежно, до 50 милиона и 44 милиарда $.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР