Руските тенисисти Даниил Медведев и Карен Хачанов посрещнаха със задоволство

...
Руските тенисисти Даниил Медведев и Карен Хачанов посрещнаха със задоволство
Коментари Харесай

Медведев и Хачанов щастливи, че отново ще могат да играят на Уимбълдън

Руските тенисисти Даниил Медведев и Карен Хачанов посрещнаха със удовлетворение решението на уредниците на " Уимбълдън " най-големият шампионат в света на трева още веднъж да допусне състезатели от Русия и Беларус.

През 2022 година играчите от двете страни не бяха позволени до конкуренцията поради военната инвазия в Украйна, само че в този момент от " Уимбълдън " взеха решение да смекчат позицията си.
 “Уимбълдън ” реши да допусне съветски и беларуски тенисисти “Уимбълдън ” реши да допусне съветски и беларуски тенисисти
Все отново, с цел да бъдат позволени до шампионата в Лондон, руснаците и белорусите ще би трябвало да подпишат документ, че не поддържат войната, а също така ще би трябвало да се откажат и от всякаква финансова поддръжка от страните си, в случай че получават такава.

В петък Медведев победи Хачанов в три сета в полуфиналите на шампионата " Мастърс 1000 " в Маями и се класира на петия си следващ край.

" Щастлив съм от това решение, тъй като в никакъв случай не съм крил, че обичам " Уимбълдън ". Това е единствената конкуренция, на която не съм играл четвъртфинал, тъй че желая да се оправя по най-хубавия метод. Радвам се, че ще мога да играя тази година. Аз нямам никакви съветски спонсори, тъй че за мен този шампионат няма да се разграничава по нищо друго от всеки останал, на който съм играл през предходната година ", съобщи Медведев.

Хачанов, който доближи до полуфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати и на Австралия в последните седем месеца, добави, че всички руснаци и белоруси са удовлетворени от това решение.
 Квитова избира да няма руснаци и беларуси на Квитова избира да няма руснаци и беларуси на " Уимбълдън "
" И преди сме казвали, че желаеме да играем на този специфичен шампионат. Достигал съм до четвъртфиналите и постоянно е ужасно. Затова съм и доста благополучен от това решение ", сподели той.

През предходната година уредниците на " Уимбълдън " отнесоха санкции от близо 2 милиона $ поради решението си да не позволяват тенисисти от Русия и Беларус. Тази година глобите можеше да се разширят, което принуди уредниците да трансформират мнението си.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР