Руските смартфони се оказаха на никого ненужни. От началото на

...
Руските смартфони се оказаха на никого ненужни. От началото на
Коментари Харесай

На практика почти никой не купува руските смартфони

Руските смарт телефони се оказаха на никого ненужни. От началото на тази година насам са закупени двойно по-малко мобилни телефони на съветски марки. Информацията е на съветското издание hi-tech.mail.ru.

Даниел Десподов преди 3 минути 2 Сподели

Най-четени

АвтомобилиИван Давидов - 8:15 | 27.04.2023

8 компактни SUV-та, които по-добре да гледате единствено на картинка

IT НовиниДаниел Маринов - 19:40 | 26.04.2023

Аз съм лицето на хиляди интернет измами! Тарикати употребяват фотосите ми, с цел да залъгват дами за пари и още нещо..

АвтомобилиИван Давидов - 21:06 | 25.04.2023

Новата E-класа на Mercedes-Benz е тук!

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/Новинар. Увличам се от модерни технологии, осведомителна сигурност, спорт, просвета и изкуствен интелект.

Руснаците към момента не могат да се наситят на китайските смарт телефони. За втора поредна година съветският пазар е залят с мобилни телефони от Близкия изток. Лидерите към момента са Xiaomi, Realme, Infinix, OPPO и Poco (по данни на Wildberries). На последните места в класацията са Samsung и Apple, които след нашествието в Украйна не са публично показани в Русия.

Какво се случва с съветските смарт телефони?

Тук нещата са, почтено казано, доста зле. От януари до април 2023 година в цялата страна са закупени единствено 46 900 мобилни устройства от съветски компании или локални марки. Това е безумно малко, като се има поради фактът, че приблизително годишно в Русия се продават към 15 милиона смарт телефона.

За съпоставяне, при започване на 2022 година съветските компании са съумели да продадат 99 300 мобилни телефони. Съответно през 2023 година търсенето на съветски смарт телефони е намаляло на половина. Най-популярните съветски марки смарт телефони остават BQ и Inoi, които са устройства, създадени в Китай и импортирани в Русия, където единствени е залепен значителен стикер. Общият им дял на съветския пазар е едвам 0,6%.

Причината за това едва търсене е една: съвсем всички съветски смарт телефони са бюджетни модели. Бюджетният пазар в Русия към този момент е препълнен с „ китайски “ и реновирани евтини iPhone-и. Разбира се, купувачите се насочват към познатите им марки и подценяват по-малко известните, даже и да са от Русия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР