Руските служби за сигурност работят, за да гарантират, че ежегодният

...
Руските служби за сигурност работят, за да гарантират, че ежегодният
Коментари Харесай

Москва затяга сигурността за парада на 9 май

Руските служби за сигурност работят, с цел да подсигуряват, че годишният церемониал за Деня на успеха на 9 май на Червения площад в Москва може да продължи безвредно макар риска от опасност от Украйна, съобщи Кремъл във вторник.

Денят на успеха е основна годишнина за президента Владимир Путин, който постоянно припомня за духа и саможертвата, помогнали на Съветския съюз да отблъсне нацистите на Хитлер с цената на към 27 милиона живота, с цел да насърчи патриотичното възприятие.

Очаква се тази година военният церемониал да бъде напълно обновен след няколко години ограничавания поради пандемията от COVID-19, когато публиката и участниците бяха редуцирани поради опасения за разпространяване на инфекцията.

Но няколко съветски района към този момент ограничиха събитията в чест на капитулацията на нацистите в края на Втората международна война в Европа, базирайки се на опасения, че проукраински саботьори могат да се насочат към процеса, оповестява Ройтерс.

Руските енергийни, логистични и военни уреди са били удряни от дронове и други офанзиви, откогато Москва стартира това, което назовава " специфична военна интервенция " в Украйна.

Киев не е поел публична отговорност за сходни офанзиви, само че постоянно прави загадъчни или саркастични мнения, приветствайки ги.

" Разбира се, знаем, че режимът в Киев, който стои зад редица сходни офанзиви, терористични актове, възнамерява да продължи своята акция. Всички наши специфични служби вършат всичко допустимо, с цел да подсигуряват сигурността ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков във вторник, добавяйки, че интервенцията в Украйна " се организира за премахване на закани за страната ни ".

Путин, неговият министър на защитата и други високопоставени чиновници нормално вършат обзор на парада - който в предишното е включвал танкове, установки за междуконтинентални ракети и маршируващи войски, както и прехвръкване.

Путин обичайно държи къса тирада, а сходни, само че по-скромни военни паради се организират и в други градове.

Опасенията за сигурността към този момент доведоха до анулацията в цялата страна на съпътстващите цивилен шествия на " Безсмъртния полк ", където хората носят портрети на родственици, воювали против нацистите.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР