Руските сили за взели под контрол пътя, съединяващ Лисичанск и

...
Руските сили за взели под контрол пътя, съединяващ Лисичанск и
Коментари Харесай

От пет до седем хиляди украински войници в Лисичанск са попаднали в обкръжение?

Руските сили за взели под надзор пътя, съединяващ Лисичанск и Северск, и по този метод са прекъснали снабдителните линии на украинските войски в Лисичанск, които наброяват от пет до седем хиляди души, оповестява в четвъртък посланикът на така наречен „ ЛНР “ в Русия Родион Мирошник, представен от ТАСС .

„ Народната милиция на ЛНР пое контрола над единствения път от Северск до Лисичанск. Украинската формация [от] 5-7 хиляди украински бойци в Лисичанск в този момент е отрязана от доставяне “, написа Мирошник в своя канал в Telegram.

По-рано източник, непосредствен до Народната милиция на ЛНР, е декларирал пред ТАСС, че силите на републиката са поели контрола над единствения път от Северск, по който въоръжените сили на Украйна (ВСУ) докарват муниции до Лисичанск и реализират ротация. В сряда формалният представител на Народната милиция на така наречен „ ЛНР “ Иван Филипоненко сподели, че елементи на въоръжените сили на Украйна са попаднали в оперативно обграждане покрай град Лисичанск.

Руската организация твърди, че в североизточно направление въоръжените сили на Украйна са изтласкани от жилищните региони на Северодонецк. В ход е интервенция за обкръжаването им в Лисичанск и индустриалната зона на цех „ Азот “. В този „ казан “ могат да се озоват до 6000-8000 украински военнослужещи. Единственият им път към тила беше следеният от ВСУ път през Северск, ситуиран на 30 км западно от Лисичанск.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР