Руските сили увеличават усилията си да превземат източния украински град

...
Руските сили увеличават усилията си да превземат източния украински град
Коментари Харесай

Защо Русия се опитва на всяка цена да превземе Авдеевка?

Руските сили усилват напъните си да завладяват източния украински град Авдеевка , като той се трансформира в новата гореща точка на войната, обобщава Ройтерс.

Боевете припомнят на борбата за различен източен град, Бахмут, след месеци на тежки градски борби , 15 месеца след пълномащабното съветско навлизане, което Москва назовава " специфична военна интервенция ".

Авдеевка, чието население преди войната бе към 32 000 души, е град на фронтовата линия от 2014 година , когато за малко беше окупиран от подкрепяните от Москва сепаратисти, които превзеха част от Източна Украйна.

Днес управляващите споделят, че в града са останали по-малко от 1000 поданици , доста от които се крият в мазетата. Властите споделят, че нито една постройка не е останала непокътната.

Авдеевка се намира в индустриалния район Донбас, на 15 км северно от следения от Русия град Донецк. Преди войната неговият коксов цех от руската ера беше един от най-големите производители в Европа.

Подкрепяни от Русия чиновници разказват града като " цитадела " с бетонни бункери . Те споделят, че бранителите са се скрили в кули , които не могат да бъдат щурмувани без големи загуби, и употребяват завода за кокс като база и оръжеен склад - обстановка, която припомня - трансфорат в цитадела от полка " Азов ".

Украинските и западни анализатори споделят, че съветската атака против Авдеевка взема големи човешки жертви.

Миналия ноември, че боевете са съдействали за " някои от най-високите равнища на съветски загуби във войната до момента ".

" Всеки ден идват нови и нови сили, без значение от времето, без значение от каквото и да било, без значение от загубите ", сподели член на 47-ма обособена механизирана бригада на Украйна пред Радио " Свобода "

" Но каквото и да става, те не престават да пълзят - безусловно върху телата на другарите си. "

Руските военни блогери, които Кремъл сложи под непоколебим надзор, признаха тежките съветски загуби, само че настояват и за обилни украински загуби.

Те споделят, че силите на Киев могат да бъдат обкръжени, в случай че съветските сили съумеят да пресечен последната им основна линия за доставки на запад.

Президентът Владимир Путин на 31 януари акцентира смисъла на Авдеевка и сподели, че група военни ветерани неотдавна са напреднали пред армията, за - изказване, което, както и други известия от бойното поле, Ройтерс не може да ревизира.

Според постоянни актуализации на съветското министерство на защитата, Русия нанася въздушни удари с ориентирана помощ от специфични сили и употребява артилерия, дронове, хеликоптери и танкове, както и пехота.
 Украйна: Русия щурмува Авдеевка от няколко страни
Украйна: Русия щурмува Авдеевка от няколко страни

Водят се тежки боеве

Какъв е залогът?

И двете страни виждат града като основен за задачата на Русия да обезпечи цялостен надзор над двете източни провинции в Донбас - Донецка и Луганска области. Това са измежду четирите украински района, които, само че няма цялостен надзор върху тях.

Авдеевка се преглежда като врата към град Донецк , чиито жилищни региони съгласно съветските управляващи са били обстрелвани от украинските сили, от време на време от Авдеевка.

Превземането на града може да увеличи съветския морал и да деморализира украинските сили, които реализираха единствено дребни триумфи в необятно обявеното контранастъпление от юни насам. Самият украински президент.

" Ако съветската войска поеме контрола над (снабдителния) път, украинските въоръжени сили явно ще бъдат принудени да се изтеглят от Авдеевка. Това ще бъде огромна победа за съветската войска ", сподели на февруари Сергей Марков, някогашен консултант в Кремъл.

Микола Белиесков от Националния институт за стратегически проучвания, формален мозъчен концерн в Киев, сподели, че завладяването на Авдеевка няма уверено да насочи обстановката в интерес на Москва, само че " ще направи обстановката по-устойчива за окупирания Донецк като главен съветски логистичен център ".

Белиесков има вяра, че борбата е водена от желанието на Кремъл да укрепи позицията на западните скептици, призоваващи за понижаване на поддръжката за Киев, цитирайки лимитираното влияние на милиарди долари военна помощ.
 Британското разузнаване: Авдеевка остава главната цел на Русия
Британското разузнаване: Авдеевка остава главната цел на Русия

Това е част от тактиката за цялостно завладяване на Донбас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР