Руските сили са атакували с ракети украинския град Запорожие рано

...
Руските сили са атакували с ракети украинския град Запорожие рано
Коментари Харесай

Нови нападения: Работници от АЕЦ Запорожение разказват за ужаса да работиш там

Руските сили са атакували с ракети украинския град Запорожие рано тази заран. Чути са най-малко 7 гърмежа и са избухнали пожари. Най-малко двама души починаха при среднощен обстрел на съветските сили. Най-малко петима души са затрупани по отломките на здания, станали цел на обстрела. Спасителната интервенция продължава.

На този декор служащите в Атомната централа споделят за ужаса да работиш там. Те описват за за страховете си, че ще бъдат отвлечени, измъчвани или убити от съветските сили, окупирали оборудването и град Енергодар. Служителите на нуклеарното оборудване обявиха, че руснаците се пробват да сплашат личния състав, с цел да поддържат работата на централата, като го бият и малтретират.

Когато Русия нахлу в Украйна, армията завладява централата в Запорожие, на към шест километра от Енергодар, само че резервира украинския личен състав, с цел да я ръководи. Киев и Москва взаимно се упрекват в обстрел на централата, който повреди електропроводите, свързващи я с мрежата и провокира интернационална паника за нейната сигурност. Украински публични лица настояват, че руснаците са употребявали централата като щит, от който са обстрелвали околните градове. Олексий, служащ, който споделя, че е отговарял за контрола на турбините и реакторното поделение на централата, е съумял да избяга от Енергодар през юни.
Беше мъчно от психическа позиция. Отиваш в станцията и виждаш там окупаторите. Виждаш бронетранспортьора им със признака Z и техниката им. Имаше мъчения, пускаха им електричество. В гората, която заобикаля града, се появиха гробове. Всички схванаха, че се случва нещо извънредно.
Олексий, служащ в атомната електроцентрала в Запорожие

Повече от 1000 души, в това число служащи от завода, са били отвлечени от Енергодар, пресмята кметът в заточение, който избяга, откакто отхвърли да сътрудничи на руснаците.
Руснаците изтезаваха хората в постройките на локалната полиция и службите за сигурност. Използваха изби в града и в индустриалната зона. Случвали са се страшни неща – изтезавали са ги с електричество и са пребивали хора.
Дмитрий Орлов, кмет на Енергодар в заточение

" Знаете ли, че към този момент към 200 остават отвлечени. Такива, които са реагирали против руснаците, са били измъчвани и отведени ", споделя Петро Котин, президент на „ Енергоатом “.

И макар че Украйна към момента носи психическите белези от най-тежката атомна повреда в света в Чернобил през 1986 година, електроцентралата в Запорожие, най-голямото нуклеарно оборудване в Европа с шестте си реактора, обезпечава работа на към 11 000 души, което трансформира Енергодар и неговото население от 53 000 души в един от най-богатите градове в района.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР