Руските сили продължават да напредват в 22-рия ден от инвазията

...
Руските сили продължават да напредват в 22-рия ден от инвазията
Коментари Харесай

22-ри ден от войната в Украйна: Обстрел на Драматичния театър в Мариупол, свалена ракета удари жилищен блок в Киев

Руските сили не престават да напредват в 22-рия ден от нашествието си в Украйна, сочи последният разбор на мозъчния концерн Институт за проучване на войната. В послание към украинския народ президентът Зеленски съобщи, че загубите на съветските сили са по-големи, в сравнение с във войните в Сирия, Афганистан и Чечня. Междувременно се оповестява за умрял и трима ранени, откакто остатъци от свалена ракета удариха жилищна постройка в украинската столица Киев, предава Ройтерс и УНИАН. 16-етажната постройка е била ударена в 5:02 ч. локално време, се споделя в известие. От постройката са били евакуирани 30 души, а избухналият пожар към този момент е сподавен.

Опасения за доста жертви в театъра в центъра на Мариупол. Властите в града споделят, че мощна съветска бомба е взривила постройката. В нея се криели сред 1 000 и 1 200 души. До този миг не е ясно какъв брой са жертвите и потърпевшите.

Опасения за доста жертви в театъра в центъра на Мариупол. Властите в града споделят, че мощна съветска бомба е взривила постройката. В нея се криели сред 1 000 и 1 200 души. До този миг не е ясно какъв брой са жертвите и потърпевшите. Съобщава се, че има затрупани хора под руините.

Частната американска компания „ Максар” популяризира сателитни изображения, които съгласно нея са направени на 14-и март и които демонстрират изписана думата „ деца” пред постройката.

Drama theater in Mariupol. City destroyed by Russians with particular cruelty. Thousands of civilians in the theater. The inscriptions " children ". And???????? " special operation " to drop a huge bomb on it. Now let`s discuss the " merits " of???????? culture & the fear of WW3 in a Berlin cafe
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M)
Руското министерство на защитата сподели, че тяхната войска не е бомбардирала театъра. Мариупол е под блокада, без вода и електричество, а филантропичната конюнктура е там е на ръба на злополуката.

В същото време договарянията сред съветската и украинската делегация се чака да продължат и през днешния ден, а президентът Зеленски очерта целите си.

„ Преговорите не престават, договарянията за Украйна. Моите цели по време на договарянията са безусловно ясни: завършек на войната, гаранции за сигурност, суверенитет, възобновяване на териториалната целокупност, действителни гаранции за страната ни, действителна отбрана за страната ни. В Чернигов окупаторите разстреляха цивилни, чакащи на опашка за самун. Представете си, 10 души бяха убити. В Мариупол, блокирания Мариупол, съветски аероплан хвърли свръхмощна бомба върху театъра в центъра на града. Там се криеха стотици хора. Сградата е разрушена”, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

От канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски по-рано оповестиха, че кметът на Мелитопол Иван Фьодоров е бил освободен.

Украйна е предала на съветската страна девет пленени съветски бойци в подмяна на освобождението на кмета, който беше арестуван предходната седмица.

Фьодоров беше похитен на 11 март от съветските сили по обвиняване, че е подпомагал националистите от " Десен бранш " и се твърдеше, че е отведен в Запорожение с прокурорско обвиняване.

Веднага по-късно той беседва по телефона с президента Володимир Зеленски и му благодари, че не го е изоставил. Самият Зеленски му сподели, че е доста благополучен да чуе гласа му и да се увери, че е жив и здрав.

Междувременно Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще се събере през днешния ден по искане на шест страни, които настояха за намерено съвещание за Украйна преди предстоящо гласоподаване на съветска филантропична резолюция, която е остро подложена на критика, защото не загатва войната на Русия против по-малката й съседка, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР