Руските сили атакуват Авдеевка от две нови направления, предава Киев

...
Руските сили атакуват Авдеевка от две нови направления, предава Киев
Коментари Харесай

Ново развитие на руската атака срещу Авдеевка

Руските сили нападат Авдеевка от две нови посоки, предава „ Киев индипендънт ”.

„ Сегашната трета вълна от противников офанзиви се разграничава от предходните две по това, че те условно отвориха две нови посоки ”, заяви ръководителят на военната администрация на града Виталий Барабаш.



„ Отварянето на нови посоки потвърждава, че врагът е получил команда да превземе града непременно ”, добави той.

Битката за индустриалния град в Донецк се трансформира в най-ожесточената на фронта в Украйна.

Русия хвърля вълна след вълна от хора и техника против украинската защита, търпейки най-големите загуби от началото на нашествието си в Украйна. Убитите и ранените са толкоз доста, че числата са сравними с съветските загуби по време на Първата международна война.

Барабаш уточни, че руснаците се пробват да обкръжат изцяло града, който към този момент нападат от три страни, предава „ Франс прес ”.

Той добави, че към 1300 цивилни остават и отхвърлят да се изтеглят от жилищата си в Авдеевка, който в миналото е бил дом на към 30 000 души.

Независими военни анализатори показват, че съветските сили реализират постепенни триумфи към града, само че на извънредно висока цена.

Според последните данни на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната, съветските сили са провели настъпателни интервенции покрай Авдеевка на 3 декември и са създали доказан прогрес западно от железопътната линия северно от Степово и югозападно от Первомайске.

Изглежда те не взимат пленници. През уикенда се появиха фрагменти, показващи по какъв начин съветски бойци разстрелват двама украински бойци, които се предават покрай Авдеевка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР