Руските сили атакуваха Украйна с 16 дрона Shahed-136 през нощта

...
Руските сили атакуваха Украйна с 16 дрона Shahed-136 през нощта
Коментари Харесай

ISW: Русия продължава с всички средства да мобилизира военни

Руските сили нападнаха Украйна с 16 дрона Shahed-136 през нощта на 17 против 18 март. Говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат съобщи, че украинските сили са свалили 11 от 16-те дрона и означи, че за украинските мобилни огневи групи е мъчно да смъкват дронове през нощта заради неналичието на видимост. Дроновете са ориентирани към обекти в Киевска, Запорожска, Днепропетровска и Лвовска области, измежду които украински склад за гориво в Новомосковск, Днепропетровска област.

Това се показва в дневната сводка за войната в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Руски източници настояват, че ударите на съветски дронове също са били ориентирани към Киевска топлоелектрическа централа 5, която съветските сили съгласно известията са атакували на 9 март.
 Украйна смъкна 11 дрона камикадзе Обновена
Украйна смъкна 11 дрона камикадзе

Общо 16 дрона са атакували Киев и редица области в страната

Руският президент Владимир Путин продължи акцията си против антивоенното противоречие и противозаконното заграбване на военни активи в Русия . На 18 март Путин подписа два законопроекта, които доста усилват санкциите и пандиза за дискредитиране на съветските сили в Украйна и за продажба на съветско оръжие на задгранични купувачи.

Руски източници оповестиха, че чиновници на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) са задържали над 40 души при акции против два московски бара по съмнение за финансиране на украинските сили и са предиздвикали настойници да вземат участие в провоенни действия на 17 март. Руски източници все по-често оповестяват, че ФСБ задържа съветски цивилни по съмнение, че подкрепят финансово украинските сили от 28 февруари, откакто Путин инструктира ФСБ да ускори контраразузнавателните ограничения и репресиите против разпространяването на проукраинската идеология.

Финансистът на " Вагнер " Евгений Пригожин евентуално се пробва да сложи осведомителни условия, с цел да изясни кулминационната точка на групата към Бахмут. Свързаното с Пригожин издание RIA FAN разгласява изявление с него на 17 март, в което той твърди, че украинските сили се готвят да стартират контранастъпление в пет обособени направления: в Белгородска област, в региона на Кремина, в региона на Бахмут, към град Донецк и в Запорожка област.
 Путин подписа закона, забраняващ рецензии към армията и
Путин подписа закона, забраняващ рецензии към армията и " Вагнер "

Максималното наказване се усилва на 7 години затвор

Пригожин съобщи, че украинските сили ще стартират тези интервенции от средата на април и прикани съветските сили да се приготвят за тези контранастъпления, като запазят муниции и съоръжение.

Пригожин евентуално разказва украинските сили като разполагащи с задоволително бойна мощност, с цел да стартират огромна контранастъпление в целия спектакъл, с цел да оправдае неспособността на групата Вагнер да приключи обкръжаването или обкръжаването на Бахмут. Пригожин съобщи, че украинските сили се готвят да контраатакуват фланговете на Вагнер в региона на Бахмут и че бойците на " Вагнер " се приготвят за тези контраатаки.

ISW по-рано допусна, че бойците на Вагнер евентуално организират опортюнистични офанзиви против по-лесни за завладяване селища по-на север и северозапад от Бахмут, защото способността им да реализират тактически триумфи в самия Бахмут понижава и Пригожин евентуално се стреми да показа тези действия като обезпечаване на флангове в подготовка за Украински контраофанзиви.

Пригожин може да загатва, че цялостната съветска атака в Украйна наближава кулминационната точка, като приканва съветските сили да запазят запаси за украинските контраофанзиви. Прогнозата на Пригожин за пет обособени украински контраофанзиви е огледална - съветските сили са се специализирали в осъществяването на голям брой едновременни настъпления по разминаващи се оси, които не се поддържат взаимно, което е една от аргументите за съветските неуспехи във войната до момента . Пригожин може да е планувал украинска контраатака в пет направления, с цел да ускори уместността на своите апели към съветските сили да запазят муниции и съоръжение и заради опасения, че необятно публикуваният дефицит на муниции и съоръжение лимитира способността на групата " Вагнер " и съветската войска да поддържат настъпателни интервенции в Украйна. Описанието на Пригожин за идни украински контраофанзиви също по този начин допуска, че той има вяра, че съветските сили скоро ще изгубят самодейността в интерес на Украйна и ще бъдат принудени да преминат към защита, вместо да продължат закъсалите или несполучливи офанзиви в региона на Кремина, Бахмут, Авдиевка или Въгледар.
 Украйна: Бахмут е наша земя и нямаме право да не я пазиме
Украйна: Бахмут е наша земя и нямаме право да не я пазиме

Олексий Данилов за смисъла на удържането на Бахмут

Руските районни управляващи може да прекъсват връзките си с Пригожин. Пригожин твърди, че управляващите на Горячий Ключ, Краснодарски край, са се отрекли от предварителното съглашение за погребение на умрелите наемници от групата Вагнер в града.

Ръководителят на Горячий Ключ Сергей Белополски съобщи, че локалните поданици не считат, че курортният град Горячий Ключ е уместно място за погребение на бойци на " Вагнер ".

Пригожин също разгласява телефонно позвъняване, в което чиновник на Горячий Ключ сподели на представител на " Вагнер ", че губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратьев го е лишил от пълномощията да сътрудничи на Вагнер. Военнослужещите на " Вагнер " пуснаха и заплашително видеообръщение към локалната администрация, в което настояват, че ще " решат персонално казуса " с администрацията, в случай че не отговорят на апелите.

Групата Вагнер е употребила тренировки и гробища в Краснодарски край в предишното, което демонстрира, че Пригожин евентуално има необятни, дълготрайни връзки с районните управляващи, които в този момент може да отслабват.

Преди това Пригожин се бори с управляващите в Санкт Петербург поради отхвърли им да погребат умрелите наемници на Вагнер в същото гробище като елементарните съветски бойци, както ISW заяви по-рано.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова повтори на 18 март, че Кремъл не се е отказал от максималистичните си цели в Украйна. Захарова съобщи, че Русия е подготвена да чуе западните и украинските оферти за дипломатическо споразумяване на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна, само че означи, че Западът ще би трябвало да отстрани всички наказания и правосъдни каузи от Русия.

Захарова отхвърля изискванията на украинския президент Володимир Зеленски за мирни договаряния, като означи, че премахването на съветските сили от окупираните украински територии, отговорностите за репарации и присъединяване в интернационалните трибунали, са " несвързани " с установяването на мир в Украйна. Вместо това Захарова съобщи, че мирът в Украйна зависи от това Западът да спре доставките на оръжие за Украйна, интернационалното признание на " новите териториални действителности " и демилитаризацията и " денацификацията " на Украйна. Исканията на Захарова отразяват максималистичните цели на съветския президент Владимир Путин, оповестени на 24 февруари 2022 година, и са продължение на продължаващата осведомителна интервенция на Кремъл, с цел да подтикне Запада да предложи превантивни отстъпки и да принуди Украйна към договаряния при по-благоприятни за Русия условия.
 Захарова
Захарова " предложи " на Съединени американски щати повече умереност от борба с Русия

След последните изказвания на Лойд Остин

BBC и съветският опозиционен информативен бюлетин Mediazona оповестиха на 17 март, че съветските сили (с изключение на бойците на Донецката национална република (ДНР) и Луганската национална република (ЛНР) са претърпели доказани 17 375 смъртни случая. BBC твърди, че общите загуби на проруските сили може да надвишават 211 500 души. BBC означи, че 1304 от мъртвите, за които удостовери, са починали през последните две седмици, което демонстрира, че скорошните жертви са доста по-високи от междинните за 2022 година Съобщава се, че по-голямата част от съветските бойци, убити в Украйна, идват отвън огромните градски центрове на Русия. Москва, която съставлява 9% от цялото съветско население, е претърпяла единствено 107 доказани смъртни случая, до момента в който Краснодарският край е претърпял 714, Свердловска област е претърпяла 664, а Бурятия е претърпяла 567.

Конвенционалните съветски управляващи и групата " Вагнер " не престават да влагат обилни запаси, с цел да въвлекат младежите във военните старания и да ги приготвят душевен и физически за военна работа. Финансистът на Вагнер Евгений Пригожин на 18 март отговори на въпрос по отношение на центровете за набиране на Вагнер в младежките спортни клубове, заявявайки, че възнамерява да наеме 30 000 нови наемници доникъде на май 2023 година Пригожин твърди, че групата сега набира към 500-800 наемници всеки ден, макар че Пригожин не посочи какъв дял от това идва от центровете за набиране на спортни клубове.

Независимият съветски информативен бюлетин Верстка оцени на 17 март, че управляващите на най-малко 16 съветски федерални субекта са похарчили близо 200 милиона рубли (около 2,598 милиона долара) за търгове за юношески военни, патриотични и исторически подготвителни лагери. Идентифицираният лист от лагери на Verstka има за цел да научи над 19 770 възпитаници от разнообразни възрасти на умения, в това число пукотевица, мятане на ръчни гранати и маршируване. Те също по този начин наподобява имат мощен съставен елемент на идеологическа индоктринация.

Руски блогър съобщи на 18 март, че съветски бойци и доброволци, които поръчват електроника за сглобяване на дронове от Китай, постоянно се сблъскват със закъснения или загуби на избрани съставни елементи, до момента в който пратките минават през съветската митница.

Такива закъснения и изгубване на съставни елементи може да са резултат или от огромна неефективност и корупция в съветската митническа система, или от умишлена конфискация от държавното управление на скъпи електронни съставни елементи.

Руските управляващи не престават да усилват силите си, само че без публично разширение на мобилизацията. Голям съветски новинарски портал съобщи на 18 март, че Уфа, Башкирия, е основала доброволческия батальон " Ватан " и към този момент е набрал 80 членове.

Руските управляващи прекратиха огромните предложения за набиране на съществуващи доброволчески батальони през септември 2022 година с началото на насилствената готовност след образуването на доброволчески батальони през лятото на 2022 година

Създаването на батальона " Ватан " може да значи съветско изпитание да съживи доброволческите батальони като опция на усилването на напъните за готовност. Руските управляващи също по този начин не престават да започват национални акции за набиране на военнослужещи на контракт.

Някои съветски източници оповестяват, че съветските управляващи оказват напън или подмамват мъжете (особено резервистите) да подпишат военни контракти, в това число като ги викат във военните комисариати, с цел да ревизират информацията им.

Министерството на защитата на Обединеното кралство (МО на Обединеното кралство) заяви на 18 март, че съветската Държавна дума е внесла законопроект за смяна на възрастовата група за наборна работа на мъже на възраст 21-30 години от сегашната възрастова група 18-27 години. Повишената оптималната възраст за набор евентуално ще разреши на съветските управляващи да набират по-голям набор от руснаци заради разделянето на съветската демография. Не са ясни претекстовете за повишение на минималната наборна възраст. Министерството на защитата на Обединеното кралство реши, че тази смяна ще разреши на съветските управляващи да подсигуряват, че съветските студенти (които нормално желаят освобождение, до момента в който учат на възраст от 18 до 21 години) ще служат в съветските въоръжени сили.
 В Русия усилват възрастта за наборна работа Обновена
В Русия усилват възрастта за наборна работа

Улесняват подписването на контракт за военна работа

Тази смяна в наборната възраст обаче е малко евентуално да окаже въздействие върху потенциала за генериране на съветски сили в близко бъдеще. Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи, че този законопроект евентуално ще бъде признат и ще влезе в действие през януари 2024 година

Украинският общоприет щаб съобщи на 18 март, че съветските окупационни управляващи в Донецка и Луганска области са оповестили началото на широкомащабни военни учения, включващи цялото мъжко наборно население в няколко града, с цел да скрият мобилизацията в тези градове.

Руските публични лица не престават да потискат всички евентуални вътрешни признаци на опозиция против войната в Украйна. Два съветски новинарски източника оповестиха на 18 март, че Руският университет за другарство на народите смени своя заместник-ректор по студентските въпроси, откакто той отбрани разширението на задачата на университета да сплотява хора от разнообразни националности, с цел да включи украинци, и съобщи, че университетът би трябвало да поддържа Украински студенти в Русия.

Руски опозиционен източник на вести заяви на 17 март, че съветските управляващи са арестували 16-годишен студент от Санкт Петербург за несполучлив палеж на боен наборен център в Кировск, Мурманска област.

Руските окупационни управляващи не престават напъните си да русифицират украинците в окупираните територии. Руският президент Владимир Путин подписа закон на 18 март, който поддържа незабавното официално лишаване на украинско поданство, когато руско/украински двоен жител подаде заявление за отвод от украинско поданство.

Украинският общоприет щаб съобщи на 18 март, че съветските управляващи в окупираното Рубижне, Луганска област принуждават жителите да получат съветско поданство и паспорти, с цел да си намерят работа. Съобщава се, че окупационните управляващи в Рубижне не са конфискували украинските паспорти на жителите.

Руският президент Владимир Путин посети Крим на 18 март, с цел да отпразнува 9-ата годишнина от съветската окупация на Крим. Путин се срещна с възпитаници и посети кримски детски лагер на 18 март, един ден откакто Международният углавен съд (МНС) издаде заповед за арест на Путин за осъществяване на хипотетични военни закононарушения , включващи депортиране на украински деца в Русия.
 Владимир Путин изненадва с дънки и пуловер Крим
Владимир Путин изненадва с дънки и пуловер Крим

Този път в Москва няма да има тържествени празнувания за 9-годишнината от анексията

Руските управляващи не престават да конфискуват зърно от окупирани украински територии . Съветникът на кмета на украинския Мариупол, Донецка област Петро Андрюшченко съобщи на 18 март, че съветски цивилни и съветски камиони, пренасящи украинска пшеница, отпътуват за Русия от окупираните територии.

Андрюшченко също по този начин разгласява видео, показващо хипотетични 20 тона украинска пшеница, изхвърлени по пътя от Мариупол до Сопине (на по-малко от 15 км източно от Мариупол). Причината за разхищението на тази пшеница е неразбираема.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР