Руските самолети МиГ-29 могат да се летят още най-много година.

...
Руските самолети МиГ-29 могат да се летят още най-много година.
Коментари Харесай

Президентът в Германия: Изтребителите МиГ-29 могат да летят най-много още година

Руските самолети МиГ-29 могат да се летят още най-вече година . След това ще настане бездна от пет шест години, в които няма да можем да носим наряди.

Това съобщи президентът Румен Радев по време на среща с българската общественост в Германия. Заради войната в Украйна и напрежението към Русия, сега подръжката на съветските изтребители е невъзможна.

Радев прикани да незабавно да се търсят различни варианти до идването на американските Ф-16 , за които към този момент е ясно, че ще се забавят.

" От 1952 година до в този момент носим бойно дежурство без нито един ден спиране . Ще бъде национално оскърбление да хвърлим това обвързване на съдружниците ни ", акцентира президентът.

Румен Радев изрази терзания, че контрактуваните със Съединени американски щати самолети първо са доста малко (8 бр. бел.ред), само че също по този начин с цел да излязат по-евтино са орязани доста от екстрите им.

" Самите самолети са най-евтиното нещо. Към тях има наземно съоръжение, въоръжение, образование, логистична поддръжка и тн. Даже нямат високоточни оръжия, тъй като взеха решение да орежат доста от спомагателното съоръжение . А това беше една от аргументите да вземем тъкмо тези изтребители, които има високи и точни качества за деяние по наземни цели. Но, ние дори не сме ги поръчали. Това е един тип машинация към данъкоплатците, тъй като тези разноски ще би трябвало да се заплащат в следствие. И ето в този момент цената, тя си идва за цялата ескадрила към 5 милиарда лв. ", сподели още президентът и висш главнокомандващ на въоръжените ни сили.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР