Руските информационни агенции съобщиха за множество жертви след стрелба в

...
Руските информационни агенции съобщиха за множество жертви след стрелба в
Коментари Харесай

Убити и ранени при стрелба и взривове в концертна зала до Москва

Руските осведомителни организации оповестиха за голям брой жертви след пукотевица в концертна зала край Москва в петък.

Нападението, което съветските управляващи проверяват като терористично, е най-смъртоносното в Русия през последните години.

Федералната работа за сигурност на Русия заяви, че 40 души са починали, а повече от 100 са ранени при нападението в петък в концертна зала в Москва.

Мария Захарова, представител на Министерството на външните работи, дефинира събитието като " кървава терористична офанзива ".

Нападението беше осъществено единствено няколко дни откакто президентът Владимир Путин затвърди властта си в страната след избори, които завоюва с над 87% от гласовете. 

Няколко маскирани лица са разкрили пукотевица с автоматизирано оръжие в постройката на концертната зала " Крокус Сити Хол " (Crocus City Hall) в Московското предградие - Красногорск, оповестиха съветски медии, представени от международните организации.

РИА Новости написа за трима мъже в камуфлажно облекло, разкрили огън по посетителите преди началото на музикален концерт на групата " Пикник ". Нападателите са влезнали в постройката, разкрили са огън и са хвърлили граната или запалителна бомба, съгласно публицист на организация РИА Новости, който е бил на мястото на събитието.

На видеокадри, публикувани от хипотетични очевидци, се виждат най-малко петима нападатели в камуфлажно облекло да стрелят от упор по гости на концертната зала " Крокус сити хол ", която зала може да побере по време на концерти няколко хиляди души.

Руските избавителни служби са евакуирали към 100 души от концертната зала, само че в постройката, която е съвсем напълно обхваната от пламъци, към момента има хора, предадоха съветските осведомителни организации. Има хора, които са хванати в капан на покрива на постройка. Заради това към мястото е изпратена подемна техника, с цел да бъдат евакуирани. 

Съобщава се и за избухнал пожар в постройката след детонация, като на място са изпратени служби за незабавна помощ, показва още съветските организации.

ТАСС оповестява, че покривът на постройката е обзет от пламъци.

Вестник " Известия " оповестява за неизяснен брой хора, блокирани на втория етаж на постройката поради пожар.

На място са специфични елементи на Националната армия на Русия, както и полиция и пожарникари. Служителите на реда се пробват да схванат какво се е случило.

Световните организации припомнят, че на 7-и март посолството на Съединени американски щати в Москва е предизвестило за вероятни атентати в съветската столица.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР