Руските държавни медии и изявените пропагандатори на войната в Украйна

...
Руските държавни медии и изявените пропагандатори на войната в Украйна
Коментари Харесай

Дори медиите на Путин са бесни от развоя на войната в Украйна

Руските държавни медии и изявените пропагандатори на войната в Украйна започнаха намерено да подлагат на критика положението на съветската войска и развоя на бойните дейности, написа " Сега ". 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5268
Владимир Соловьов, един от най-известните пропагандатори на Путин, против който Съединени американски щати, Европейски Съюз, Канада и Англия вкараха лични наказания, изригна против " срамното " време, което е нужно на оръжията, с цел да стигнат до фронта. Той беше покъртен, че съветската войска е изгубила крайцера  " Москва " и изиска отговорните за това да бъдат осъдени. Соловьов се разгневи, че съветските войски нямат и дронове, тъй като се създават доста малко, а и не могат да стигнат до фронта. " Просто пробвайте да внесете нещо в Донбас. По-лесно е да придвижите нещо през украинската митница в Лвов. Те пропущат всевъзможни оръжия. Но да занесем нещо на нашите момчета е съвсем невероятно. Оплаквахме се стотици пъти! ", сподели той.



 

Други събеседници в коментарните студия пък се оплакаха, че съветските бойци се пращат в борба с " безнадеждно остарели оръжия " и съветската стопанска система не може да издържи " военната интервенция ". Михаил Ходарьонок, пенсиониран съветски полковник, сподели на феновете, че даже една обща готовност няма да обърне операцията в изгода на Москва, тъй като липсват съоръжение и хора за нови елементи. " Нямаме никакви запаси ", заключи той.

Военният сътрудник на съветската държавна телевизия Александър Сладков се разгласи срещу тактиката на Русия. Според него командирите са " позорно нерешителни " и техните офанзиви не могат да изтласкат украинските сили, тъй като " се бият 1:1, без числено предимство ".

Промяната в тона на държавните медии е забележителна, като се има поради, че до неотдавна те тръбяха за мощта на съветските въоръжени сили, възхваляваха управлението на Путин като мощно и уверено, и предвидиха цялостно проваляне на Украйна в най-кратки периоди. Всичко това се случваше дори когато съветската войска се отхвърли от завладяването на Киев, продължава да се мъчи с " Азовстал " в Мариупол и тук-там стартира да отстъпва на контраатаките на украинците в Донбас.

Точно обстановката в Донбас провокира трагичното видео на Сладков в обществените медии, където той жигосах украинците, че обстрелват квартал Ленински в Донецк, където той е разположен. " Не можем да изтласкаме украинските сили от града. Не можем да ги изтласкаме, тъй като... не знам. Не бива да подлагаме на критика, само че ние нападаме със съответствие 1:1 техните села и техните опорни точки. Ние вършим героизъм от нещо, което би трябвало да е рутинно. Силите им не престават да идват, а ние нищо не можем да създадем... Не, дай си боже, да пратят още войски... Разбирам, че е мъчно да се приказва за това, само че най-малко някой простак би трябвало да го разгласи. Дори това да е през днешния ден, даже това да съм аз! " Сладков въпреки всичко отбелязва, че макар неналичието на прогрес, моралът на войската бил висок. " Ние сме подготвени да се бием! Ние вървим напред! Атакуваме. Дори тези, които бяха, меко казано, нерешителни, дори те повярваха, че можем някак си да победим в тази война... специфична интервенция. Срамно нерешителни!... Не знам какъв е тоя състезателен метод, когато се поддържа тази съразмерност - не дай боже повече войски да атакуван от врага ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР