Руските банки започнаха да обявяват, че пускат карти от китайската

...
Руските банки започнаха да обявяват, че пускат карти от китайската
Коментари Харесай

Китайска система ще замени Виза и Мастъркард в Русия

Руските банки започнаха да афишират, че пускат карти от китайската платежна система UnionPay. Това става откакто платежните системи Visa и Mastercard оповестиха, че стопират активността си в Русия.

" АлфаБанк " декларира, че работи по стартирането на карти в UnionPay, които могат да се употребяват за заплащане в 180 страни по света. На уеб страницата на " Тинкоф Банк " също беше обявено, че банката възнамерява да позволи казуса в къси периоди.

В събота вечерта Централната банка на Русия изясни, че средствата по сметките, свързани с картите, ще бъдат непокътнати. В Русия обаче заплащанията ще се поемат от Националната система за платежни карти (НСПК), издател на картата Mir, създадена от Централната банка. Благодарение на тази система платежната система в анексирания от Русия Крим функционираше в продължение на доста години: с карти, издадени от локални банки, можеше да се заплаща в Русия, само че жителите на полуострова не можеха да поръчват нищо от задгранични онлайн магазини или да заплащат с тези карти в чужбина. При пътешестване в чужбина НСПК предлага да се употребяват пари в брой.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР