Руските агенти са обвинени в хакерски операции по целия свят,

...
Руските агенти са обвинени в хакерски операции по целия свят,
Коментари Харесай

Путин все още използва остарял Windows XP

Руските сътрудници са упрекнати в хакерски интервенции по целия свят, само че някой в ​​Кремъл очевидно е не запомнил да осведоми Владимир Путин за значимостта на киберсигурността, написа " Гардиън ".

67-годишният Путин има остаряла операционна система Microsoft Windows XP, конфигурирана на компютри в офиса му в Кремъл и в формалната му резиденция Ново-Огарьово наоколо до Москва, съгласно изображения, оповестени от пресслужбата му.

И на двата компютъра има кулите на Кремъл като фонове на работния плот.

Microsoft спря да пуска постоянни актуализации за сигурност за Windows XP и Office 2003 през април 2014 година Изглежда обаче, че разпоредбите на съветското държавно управление са попречили на Путин да се актуализира до по-новите Microsoft 10.

Американската софтуерна компания предизвестява на своя уеб страница, че компютрите, работещи под Windows XP, са " уязвими за опасности за сигурността и вируси ".

Windows XP, пуснат през 2001 година, беше последната операционна система на Microsoft, предоставена за потребление на публични съветски държавни компютри, оповестява уебсайтът Open Media, базирайки се на документи на министерството на защитата.

По-новият Windows 10 е утвърден единствено за устройства, които не съдържат държавни секрети - нещо, което наподобява не се отнася за компютрите на Путин.

Москва последователно приключва работата на Microsoft и Гугъл на държавни компютри в интерес на съветски програмен продукт за операционна система Astra Linux и домашни браузъри, като Yandex.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, не разяснява за какво Путин продължава да употребява " антична операционна " система.

Не е ясно каква опасност съставлява потреблението от Путин на Windows XP за киберсигурността на Кремъл: за някогашния чиновник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) се твърди, че е неточен консуматор на интернет, който по-рано дефинира като " план на Централно разузнавателно управление на САЩ ".

Предшественик на интернет, Arpanet, бе финансиран от Министерството на защитата на Съединени американски щати.

Русия от ден на ден се стреми да откри надзор върху интернет технологиите.

Наскоро Кремъл забрани продажбата на смарт телефони, които са без приложения, създадени от Русия, до момента в който Путин през февруари утвърди закон, който дава на Москва пълномощието да " изключи " страната от световния интернет. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР