Руски войски, разположени близо до крайбрежието на Черно море, са

...
Руски войски, разположени близо до крайбрежието на Черно море, са
Коментари Харесай

Мащабно учение край Черно море тренира военни за реакция при нападение с химическо или ядрено оръжие

Руски войски, ситуирани покрай крайбрежието на Черно море, са провели учения, разработвайки сюжет, при който Русия е нападната с химическо или нуклеарно оръжие. Това оповестиха от съветското военно министерство, представени от съветските медии.

Разгърнати на територията на три съветски района сред Черно и Каспийско море, в ученията са взели участие повече от 5000 бойци.

Подготвяйки се за сюжет, при който Русия е атакувана с " оръжия за всеобщо поразяване от предполагаем зложелател ", бойците са били облечени в специфични костюми против химически офанзиви и газови маски.

Подразделения, профилирани в химическите оръжия, са били ситуирани в Краснодарския и Ставрополския край, до момента в който минимум 100 военнослужещи в прилежащия Ростовски край са почнали редом обучение по обеззаразяване. Подобни учения са били извършени от съветски войски покрай Армения през уикенда.

Били са ситуирани също по този начин мобилни лаборатории и разследващи транспортни средства, които могат да засичат следи от радиоактивност и химикали и евентуално да отстраняват химическа или нуклеарна опасност.

През последните седмици съветските нуклеарни сили изстрелват ракети и правят полети в явни офанзивни ограничения за сюжет за спор. Руските военни дадоха обещание да тестват междуконтиненталната си ракетна система " Сармат " преди края на годината.

Преди дни съветският боен министър Сергей Шойгу разгласи, че НАТО създава потреблението на нуклеарни оръжия покрай западните граници на Русия, само че не даде доказателства за изказванията си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР