Руски войници случайно разкриха позициите си, след като се опитаха

...
Руски войници случайно разкриха позициите си, след като се опитаха
Коментари Харесай

Руски войски разкриха всичките си позиции в Донецк, стреляйки по украинско знаме, завързано за балони

Руски бойци инцидентно разкриха позициите си , откакто се пробваха да смъкват украинско знаме, окачено на балони , летящи над окупирана територия, написа " Бизнес инсайдър ".

Големият байрак, прикован към десетки балони с хелий, беше пуснат от следения от Украйна град Авдиевка в неделя от военните, в чест на 245-ата годишнина от основаването на града, сподели Виталий Барабаш, шеф на военната администрация на град Авдиевка.

Барабаш сподели пред националната телевизия, че знамето в последна сметка се е развяло над окупирания от Русия град Донецк в Източна Украйна, където съветски бойци са се пробвали да го смъкват, оповестява и " Киев Индипендънт ". 

" Когато украинският байрак се разнесе от Авдиевка към Донецк, руснаците се пробваха да го смъкват по всевъзможен начин, с които разполагаха  и разкриха всичките си огневи позиции ", сподели той, съгласно превод на украинската неправителствена организация Euromaidan Press.

Барабаш сподели, че 110-та украинска бригада тогава е " работила дейно за нахлуване против съветските бойци ".

Той не даде детайлности за офанзивата или до каква степен е била сполучлива.

" Честно казано, това е може би най-успешното повдигане на байрак в историята  ", добави Барабаш, имайки предвид флага от Авдиевка до Донецк. " В продължение на няколко часа украинското знаме се вее над окупирания Донецк. Има доста известия от хора, живеещи в окупираната територия, които ми споделиха, че чакат освобождението на Донецк. "

Град Донецк е окупиран от Русия от 2014 година, когато започнаха боевете в Източна Украйна.

Коментарите на Барабаш идват на фона на избори в други окупирани от Москва територии, в това число Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие.
 Украйна заяви за прогрес край Бахмут
Украйна заяви за прогрес край Бахмут

Украинските сили са се придвижили към Клешчеевка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР